Affiliate marketing ervaringen – Mijn weg naar de top

ervaringen met affiliate marketing

Mijn affiliate marketing ervaringen zijn ongekend positief. Zo, dat is nog eens een aftrap van dit artikel. In dit artikel draait alles om affiliate marketing ervaringen.

In eerste instantie vertel ik mijn persoonlijke weg naar de top. Vervolgens zoom ik ook nog in op de ervaringen van andere affiliate marketeers.

Mijn verleden: Ontsnappen uit de rat race

De term ‘rat race’ is een veelgehoorde term, met name in de afgelopen jaren. Deze term duidt het feit aan dat veel mensen puur voor hun baas werken.

Zij zetten vroeg de wekker, sluiten aan in de file, werken voor hun baas en sluiten wederom aan in de file. Uiteraard krijg je hier een beloning (salaris) voor, maar dit weegt veelal niet op tegen de inspanning.

Uiteindelijk wordt er maar één iemand beter van: je baas. Dit had ik op vrij jonge leeftijd al door, waardoor ik op zoek naar alternatieven ging. Ik wilde zelf die baas worden.

Ook wilde ik van veel vrijheid genieten en gewoon met leuke dingen bezig zijn.

In eerste instantie begon ik daarom met dropshipping en verkopen via Bol.com. Dit zijn twee prima online verdienmodellen, maar ze lagen mij niet helemaal.

Dit kwam onder meer door de forse tijdsinvestering in combinatie met relatief lage winstmarges. Uiteindelijk had ik niet het idee dat ik met deze verdienmodellen ver zou komen.

Toch hebben deze online verdienmodellen een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Deze modellen hebben mij namelijk met online geld verdienen kennis laten maken.

Toen ik uiteindelijk, via YouTube, met affiliate marketing in aanraking kwam, zag ik het helemaal zitten.

Mijn begin met affiliate marketing

Met affiliate marketing beginnen is op zich niet super eenvoudig. In zo’n beetje elke review online lees je dat je binnen een paar maanden rijk kunt zijn, maar dat heb ik anders ervaren.

In het begin is het vooral een kwestie van leren, leren en nog eens leren.

Via YouTube kwam ik, na mijn dropship ‘carrière’, in aanraking met affiliate marketing. Het verdienmodel sprak mij vooral aan, met name door de veel vrijheden.

Je bepaalt immers zelf welke producten je promoot. Ook bepaal je volledig zelf hoe je dit doet en waar je dit doet. Dát sprak mij aan.

Toch was het begin voor mij ook niet makkelijk. Dit kwam onder meer door het ontbreken van de juiste informatie. De meeste kennis heb ik via YouTube opgedaan, maar dat was een mijl op zeven.

In die tijd ontbrak het nog aan de een goede cursus. Als je nu de beste affiliate marketing cursus volgt, doe je direct alle kennis op.

In mijn tijd was dit nog anders. Van alles heb ik zelf uit moeten proberen en moeten achterhalen, aangezien ik dit niet op een presenteerblaadje aangereikt kreeg.

Achteraf gezien was dit toch wel een hele leuk tijd. Ondanks de uitdaging.

Mijn affiliate marketing carrière: De eerste maanden

De eerste maanden waren voor mij dus niet super makkelijk te noemen. Het was een kwestie van vaak vallen en net zo vaak weer opstaan.

Want, vanaf het eerste moment wist ik dat affiliate marketing een geweldig online verdienmodel zou zijn. Ook voor mij.

In de eerste maanden heb ik daarom doorgezet. Met meerdere websites ben ik aan de slag gegaan en heb ik min of meer mijn eigen formule ontwikkeld. Die formule heb ik de maanden daaropvolgend flink uit weten te breiden.

Winstgevend na een paar maanden

Nadat ik een paar maanden met affiliate marketing bezig was, werd deze business voor mij winstgevend. Of beter gezegd: ik ging er geld mee verdienen.

Dat was natuurlijk geweldig, aangezien ik tot voorheen alleen maar tijd had geïnvesteerd. Tijd = geld, waardoor ik in de eerste maanden eigenlijk dik in het rood stond.

Daar draait het bij affiliate marketing echter niet om. Al snel leerde ik dat je bij dit online verdienmodel ver in de toekomst moet kijken. Je moet je echt op de lange termijn richten, zodat je juist op de lange termijn van (financiële) vrijheid kunt genieten.

Omslagpunt na 8 maanden

Na ongeveer 8 maanden kwam voor mij het belangrijkste omslagpunt: ik kon volledig leven van de opbrengsten van affiliate marketing.

Had ik dit 8 maanden daarvoor in kunnen denken? Nee, zeker niet.

Tegelijkertijd moet ik ook aangeven dat het me niet aan is komen waaien. Tot op de dag van vandaag ben ik daarom erg trots op het pad dat ik doorlopen heb.

Het was op zich vrij uniek dat ik al na 8 maanden volledig van affiliate marketing kon leven. Veel anderen behalen dit pas na een paar jaar. Of behalen dit helemaal niet.

Waardoor het komt dat ik dit omslagpunt zo snel kon behalen? Dit heeft denk ik met een paar belangrijke factoren te maken. Welke factoren dit zijn, deel ik graag verderop in dit artikel met je.

Het vervolg van mijn affiliate carrière

Eigenlijk begon na deze 8 maanden pas het echte werk. Na de eerste periode kon ik al volledig van affiliate marketing leven.

Dat was uiteraard geweldig en had een prima mogelijkheid geweest om lekker achterover te leunen. Dát heb ik niet gedaan.

Dat ik uiteindelijk volledig van affiliate marketing kon leven, was voor mij juist een geweldige motivatie. Dit liet mij immers inzien dat er nog veel meer met dit online verdienmodel mogelijk was. Daar heb ik in de afgelopen jaren dan ook hard aan gewerkt.

Uiteindelijk heeft mij dit heel veel gebracht:

  • Ik heb 22 succesvolle affiliate websites opgezet. Met al deze websites heb ik goed geld verdiend, waardoor ik nooit omkijken naar geld heb gehad. Dit bedoel ik niet om te pronken, maar het geeft juist aan dat alles met dit online verdienmodel mogelijk is. Ondanks dat ook ik zo’n moeilijke start had. Overigens heb ik sommige van deze websites nog in beheer, terwijl ik andere websites verkocht heb.
  • Ik geniet van volledige vrijheid. Op het moment van schrijven van deze review over mijn affiliate marketing leven geniet ik van volledige vrijheid. Zelf woon ik niet meer in Nederland. In plaats daarvan heb ik in de afgelopen jaren in meerdere landen gewoond. Juist om te genieten van mijn vrijheid en ook van het lekkere weer.
  • Ik heb nergens zorgen over. Inmiddels loopt mijn affiliate business als een geoliede machine. Naar weinig zaken heb ik nog omkijken, mede doordat ik een goed team om me heen gebouwd heb. Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik me nergens zorgen over hoef te maken. Niet over het weer en niet over dat ik in de file moet staan om naar het kantoor van mijn baas te rijden. Gelukkig hoef ik me ook op financieel vlak geen zorgen te maken.

Wat zijn de affiliate marketing ervaringen van anderen?

Uiteraard ben ik niet de enige affiliate marketeer in ons land. Integendeel zelfs. Zeker in de laatste jaren is dit online verdienmodel ontzettend populair geworden.

Hier heb ik op zich niet al te veel van gemerkt, behalve dan dat sommige van mijn websites gekopieerd werden.

Het is in ieder geval interessant om naar de affiliate marketing ervaringen van anderen te kijken. Meerdere affiliate marketeers hebben online hun ervaringen, bijvoorbeeld in de vorm van een review, omschreven. Daar vielen een paar zaken mij op.

Ten eerste viel mij op dat niet elke affiliate marketeer de gewenste successen heeft behaald. Dit komt in veel gevallen op pure discipline aan.

Je hebt niks meer dan heel veel discipline nodig om uiteindelijk van dit online verdienmodel te kunnen leven.

Geef je het voortijdig op? Dan heb je veel werk geleverd zonder dat je hier ooit de vruchten van gaat plukken. Houd daarom vol.

Ten tweede viel het enthousiasme mij op. Veel mensen die online een review over dit online verdienmodel achtergelaten hebben, spreken hier vol lof over.

Zij roemen de vrijheid, de diversiteit en het voldane gevoel. Als je affiliate website eenmaal loopt, levert dat inderdaad een heel voldaan gevoel op.

Ten derde viel de eensgezindheid direct op. In zo’n beetje elke review valt terug te lezen dat de affiliate marketeer blij is met het zelf gecreëerde pad.

Veel marketeers geven aan dat de wereld echt aan je voeten ligt. De digitale wereld, de wereld van affiliate marketing en een fijne toekomst.

Mijn weg naar de top: De belangrijkste lessen

In de afgelopen jaren heb ik de weg naar de top afgelegd. Een unieke weg, aangezien iedereen de weg op een andere manier aflegt. Je kunt daarom nooit mijn gebaande pad één op één kopiëren.

Wel is het verstandig om mijn lessen op te volgen. De onderstaande lessen heb ik door de jaren heen geleerd en bieden mij nog steeds houvast.

Les 1: Hou vol

Met affiliate marketing kun je rijk worden. Heel rijk zelfs. Het is tegelijkertijd geen online verdienmodel waar je slapend rijk mee kunt worden. Dit betekent vooral dat je vol moet houden:

  • Zorg ervoor dat je elke dag voldoende discipline hebt. Kun je discipline jezelf aanleren? Ja, dat is wat mij betreft mogelijk. Stel vooral een ambitieus doel voor jezelf op en creëer daarmee de benodigde discipline. Deze discipline heb je voor de lange termijn echt nodig.
  • Zorg ervoor dat je je geduld bewaart. Met affiliate marketing word je niet in één dag rijk. De discipline die je op gaat brengen, moet gepaard gaan met voldoende geduld. Hou vol en bewaar je geduld tijdens de komende maanden.
  • Laat niet je koppie hangen. Heb je na bijvoorbeeld 6 maanden nog steeds geen euro verdiend? Laat dan niet je koppie hangen, maar geef juist extra gas bij. Alles waar je voldoende in investeert, gaat groeien. Ook jouw affiliate business dus.

Les 2: Besteed werk uit

Het is ook verstandig om werk uit te besteden. Als affiliate marketeer kun je namelijk niet alles zelf. Je kunt niet zelf productselecties maken. Je kunt niet zelf je website volledig optimaliseren. Of je kunt niet zelf de content schrijven. Of beter gezegd: dit kun je niet allemaal tegelijkertijd doen.

Mijn advies is daarom om werk uit te besteden. Schakel een goede contentschrijver in en schakel ook een goede publisher in.

Een goede contentmanager zet bijvoorbeeld alle content voor je online. Deze content wordt direct geoptimaliseerd online gezet, waardoor je óók daar geen omkijken naar hebt.

Werk uitbesteden kost in eerste instantie geld, maar levert je op termijn nog veel meer geld op. Daar ben ik absoluut van overtuigd!

Les 3: Vrijheid is onbetaalbaar

Onder aan de streep heb ik vooral opgemerkt dat vrijheid waanzinnig is. Hiermee doel ik niet zozeer op financiële vrijheid, maar puur op vrijheid in het leven.

Zo is het geweldig dat ik niet aan de rat race mee doe. Ook vind ik het geweldig dat ik niet in de file aan hoef te sluiten.

Met andere woorden: ik leef nu het leven waar ik van gedroomd heb. De weg naar de top was niet altijd makkelijk, maar de stad Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Hou daarom vol, volg mijn tips op en ga met de beste affiliate marketing cursus aan de slag. Veel succes en plezier met dit wonderlijke online verdienmodel!