6 slimme Affiliate Marketing voorbeelden

Gepubliceerd door Casper van Vliet op

affiliate marketing voorbeelden

Iedereen kan geld met affiliate marketing verdienen. Dat is althans een algemene opvatting. Het is echter lastig om deze stelling hard te maken.

Waarom? Omdat weinig affiliate marketeers open en eerlijk over hun projecten zijn. Veel affiliate marketeers zouden hier wel iets over willen delen, maar durven dat maar tot beperkte hoogte.

De reden daarvoor is simpel: ze zijn bang dat hun website of project gekopieerd wordt.

Je kunt hierdoor online weinig vinden over de beste succesvolle affiliate voorbeelden. Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste affiliate marketing voorbeelden.

Door deze voorbeelden op je gemakje te bekijken, krijg je een beter inzicht van de mogelijkheden van affiliate marketing.

Voorbeeld 1: Koopgidsen -> top-x.nl

Met koopgidsen kun je ontzettend succesvol zijn op het gebied van affiliate marketing. Dit blijkt onder meer uit de website top-x.nl.

Deze website omschrijft zich als dé beste review site voor het kopen van producten! Een stelling die onderstreept kan worden met het oog op de rankings van deze website.

In de afgelopen jaren heeft Top-x.nl naar eigen zeggen meer dan 2 miljoen consumenten geholpen. Dit doet deze website meer méér dan 1250 verschillende productreviews.

In elke koopgids is Top-x op zoek gegaan naar de beste producten. Een goed voorbeeld hiervan is hun artikel ‘beste tablet’. In dit artikel vind je een overzicht van de 5 beste tablets. Deze tablets heeft Top-x op basis van haar eigen onderzoek aangewezen.

Tevens verwijst men in dit artikel naar de top 10 tablets van Bol.com en Coolblue.

Met dergelijke gidsen kun je veel succes behalen. Dat heeft meerdere redenen:

 • Bezoekers zijn naar een specifiek product op zoek. Gaat een bezoeker via Google op zoek naar de ‘beste tablet’? Dan is de kans groot dat er gekozen wordt voor de website van Top-x.nl. Het artikel van deze website scoort immers hoog en de bezoeker heeft een duidelijk doel voor ogen. Hij of zij wil weten wat de beste tablet is en wil dit product mogelijk direct aanschaffen. De conversie ligt hierdoor bij zo’n website vrij hoog.
 • Een koopgids website kan ongekend uitgebreid opgesteld worden. Dit bewijst top-x.nl duidelijk, aangezien zij méér dan 1250 koopgidsen op hun website hebben staan. Zij zijn hierdoor in staat geweest om veel interne links en dergelijke aan te leggen. Ook heeft het domein door de jaren heen een flinke autoriteit opgebouwd. Dit komt de rankings uiteraard alleen maar ten goede.

Wel moet je bij zo’n affiliate website met één nadeel rekening houden: je hebt met veel concurrentie te maken.

Wil je het als een beginnende affiliate marketeer tegen een website als top-x.nl opnemen? Dan kun je het beter op een iets andere boeg gooien.

Kies bijvoorbeeld voor een niche in plaats van zo’n algemene website. In een niche is het vaak makkelijker scoren.

Voorbeeld 2: Vergelijkingswebsite -> gaslicht.com

Zie je het niet zitten om allerlei producten te reviewen? Dan kun je ook kiezen voor een vergelijkingswebsite.

Met zo’n website stel je je bezoekers in staat om een goede vergelijking te maken. Dit doet Gaslicht.com bijvoorbeeld erg goed.

Op deze website kun je, als consument, een vergelijking maken tussen verschillende gas- en energiecontracten. Je kunt je eigen voorkeuren aangeven, waarna de website de beste contracten voorschotelt

Sluit je uiteindelijk één van deze contracten af? Dan krijgt Gaslicht.com hier een commissie voor. In dit voorbeeld heeft Gaslicht.com ontzettend veel te bieden:

 • Deze website biedt een écht goede vergelijkingstool aan. Als consument is het via deze website een feestje om een nieuw contract uit te kiezen. Dit gaat niet alleen erg eenvoudig, maar ook nog super snel. Bovendien krijg je via deze website snel de gewenste inzichten, bijvoorbeeld in de exacte kosten. Dit maakt het doorhakken van een knoop een stuk eenvoudiger.
 • Deze website is uitgegroeid tot een autoriteit. In de afgelopen jaren is Gaslicht.com uitgegroeid tot een autoriteit. Dit blijkt uit de rankings, de opbouw van de website en het succes. Ook blijkt dit bijvoorbeeld uit de reclame-uitingen van deze affiliate website. Gaslicht.com is dankzij een groot marketingbudget in staat om heel Nederland aan te spreken. Daarvoor heeft deze affiliate website wel een prachtige groei door moeten maken.

Is het eenvoudig om met zo’n vergelijkingswebsite te starten? Nee, dat is niet het geval. Niet alle markten lenen zich hiervoor.

De markten die zich hier wél voor lenen, zijn vaak al ingenomen door de grotere partijen. Gaslicht.com is hier een goed voorbeeld van, net zoals Independer. Op die affiliate website ben je voor verzekeringen aan het juiste adres.

Voor een beginnende affiliate marketeer is dit daarom niet de meest geschikte optie. Alleen als je ontzettend veel budget tot je beschikking hebt, is dit een geschikt affiliate marketing voorbeeld.

In alle andere gevallen zouden wij je toch aanraden om voor één van de andere voorbeelden te kiezen.

Voorbeeld 3: Blogwebsite -> Porterenee.nl.

Eén van de beste affiliate marketing voorbeelden van dit moment is Porterenee.nl. Dit is namelijk een blogwebsite, maar dan wel een blogwebsite die affiliate marketing perfect verwerkt heeft.

Op deze website draait alles om financiën, financiën en nog eens financiën. Zo heeft het team van Porterenee.nl een artikel over spaarrentes online gezet.

In dit artikel verwijst het team naar verschillende interessante opties. Daarbij maakt men – uiteraard – gebruik van affiliate links.

Dit houdt in dat de website op dat moment eigenlijk twee dingen doet:

 • Het informeert bezoekers op een geweldige manier. Aan alles is te blijken dat Porterenee.nl veel kennis in huis heeft. De website wordt hierdoor door Google ook meer en meer als een autoriteit beschouwd.
 • Het verdient geld met affiliate marketing. Porterenee.nl moet hoe dan ook veel geld verdienen met affiliate marketing. Dit is niet het belangrijkste online verdienmodel, zo schatten wij in. Maar, toch weet deze website het nodige geld te verdienen met affiliate marketing. Uiteraard hebben we hier geen inzicht in, maar het kan eigenlijk niet anders. Mede gezien de populariteit van deze website op social media.

Porterenee.nl laat één ding duidelijk zien: bij affiliate marketing kun je prima out of the box denken. Je hoeft niet altijd voor een standaard website te zien.

Zolang je website maar meerwaarde voor de bezoekers en Google biedt, kun je prima affiliate marketing verwerken. Dit houdt in dat dit online verdienmodel eigenlijk voor elke blogwebsite geschikt kán zijn!

Voorbeeld 4: Review website -> ervaringensite.nl & geldverdienenmetpassie.nl

Je kunt ook een eigen review website starten. Wil je met beginnen met affiliate marketing? Dan kan dit een interessante optie zijn om mee te starten. Met name als je een goed idee voor in een specifieke niche hebt.

Met een review website kun je sowieso alle kanten op:

 • Je kunt producten reviewen. In dat geval kom je eigenlijk in het vaarwater van de koopgidsen terecht. Maar, je kunt er ook voor kiezen om voor één specifiek product een complete review te schrijven.
 • Je kunt bedrijven reviewen. Het is ook mogelijk om bedrijven te reviewen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de meningen en ervaringen van klanten over bedrijven. Dit alles kun je mooi bundelen en vervolgens je mening over het bedrijf geven. Combineer je een positieve mening met een affiliate link? Dan heb je kans dat bezoekers via jouw website overgaan tot een aankoop op de website van het betreffende bedrijf.
 • Je kunt online producten reviewen. Het is ook goed mogelijk om online producten te reviewen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een online cursus, een e-book of een online leerprogramma. De mogelijkheden zijn op dit gebied eindeloos, aangezien er meer en meer online producten aangeboden worden.

Een goed voorbeeld vinden wij ervaringensite.nl. Op deze website vind je een interessant overzicht van reviews over bijna 5.000 verschillende bedrijven.

Voor een consument kan dit een interessante website zijn, mede door het aantal aangesloten bedrijven.

Een ander goed voorbeeld is geldverdienenmetpassie.nl. Op deze website zijn heel veel reviews over allerlei online producten te vinden.

Deze producten worden tot in detail uitgelicht in lange reviews. Deze reviews bieden veel meerwaarde en zijn zodoende voor elke bezoeker van groot belang.

Uiteraard zijn dit uiteenlopende voorbeelden. Deze voorbeelden laten in ieder geval wel zien dat je met een review website echt alle kanten op kunt!

Voorbeeld 5: Kortingscode website -> kortingscode.nl

Tot slot willen wij je ook nog met een kortingscode website kennis laten maken. Zo’n website is om meerdere redenen uniek te noemen. Met name omdat het een vrij laagdrempelige manier is om geld te verdienen. Tegelijkertijd is het ook een flinke kluif om naam en faam als kortingscode website te maken.

Vrij veel bezoekers/consumenten leggen een bepaald traject af, voordat ze aankoop doen. Eén van de stappen hierbij is dat ze op zoek naar een kortingscode gaan.

Deze kortingscode worden bijvoorbeeld allemaal verzameld en weergegeven op kortingscode.nl.

Een consument komt dus op deze website terecht. Hij of zij klikt bijvoorbeeld op het logo van Tommy Hilfiger. De website toont nu direct een kortingscode én een link naar de website van Tommy Hilfiger.

Klikt de bezoeker op die link en gaat hij/zij over tot een aankoop? Dan krijgt in dit geval kortingscode.nl hier een commissie voor.

Het enige dat kortingscode.nl hiervoor doet, is kortingscodes verzamelen. In veel gevallen gaat het hierbij niet om speciale kortingscodes, maar juist om algemene kortingen van populaire webshops. Zo verwijst kortingscode.nl naar onder meer Zalando, ANWB en Leen Bakker.

Dit is dus een geweldige optie om veel geld met affiliate marketing te verdienen. Tegelijkertijd is het ook een uitdagende optie, omdat de concurrentie moordend is.

Wij raden je daarom toch één van de andere voorbeelden van affiliate projecten aan.

Voorbeeld 6: Social media -> lottleeuw

Wist je dat je ook via social media met affiliate marketing aan de slag kunt doen? Iemand die dit erg goed doet, is lottleeuw.

Zij is jaren geleden een Instagram account over hardlopen gestart. Zij deelt hierop haar eigen ervaringen en heeft door de jaren heen meer dan 240.000 volgers gekregen.

Zij is daarmee interessant geworden voor bedrijven. Zo werkt Lotte op dit moment al samen met bedrijven als Puma en Palmolive. Ook heeft zij met bedrijven al eigen producten op de markt mogen brengen.

Met Puma en Palmolive werkt zij op een mooie manier samen: op basis van affiliate marketing namelijk. Zij promoot de producten van deze bedrijven en krijgt een commissie over alle orders waar zij aan bijgedragen heeft. Zij benut op die manier perfect de potentie van haar relatief grote Instagram account.

Is dit affiliate marketing voorbeeld voor iedereen weggelegd? Nee, zeker niet. Je hebt namelijk veel volgers nodig om voor bedrijven interessant te worden.

Bovendien kun je niet altijd van de gebruikelijke affiliate netwerken en programma’s gebruik maken. Het is eigenlijk een combinatie van affiliate- en influencer marketing.

Wat is het beste soort affiliate project?

Zo, in dit artikel heb je met een paar affiliate marketing voorbeelden kennis kunnen maken. Een paar zaken vallen hierbij direct op:

 • Je kunt op tal van manieren geld met affiliate marketing verdienen. Een paar goede voorbeelden hebben we nog niet eens genoemd. Alleen uit bovenstaande voorbeelden blijkt al dat je veel kanten met affiliate marketing op kunt.
 • In veel markten is de concurrentie inmiddels hevig. Veel bedrijven en ondernemers hebben de kansen van affiliate marketing ingezien. Zij zijn zich op dit online verdienmodel gaan richten, waardoor je met een hevige concurrentie te maken hebt.


Categorieën: Affiliate Marketing

Casper van Vliet

Casper van Vliet is dé affiliate marketing expert van Nederland. Hij is de eigenaar van 22 winstgevende affiliate websites en start regelmatig nieuwe websites vanaf scratch. Casper is gespecialiseerd in affiliate marketing, SEO en alles wat daarbij komt kijken. Zijn bewezen strategie ontdek je in zijn cursus: Affiliate Marketing Mastery.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *