De beste affiliate marketing cursussen van 2023

Gepubliceerd door Casper van Vliet op

Beste Affiliate marketing cursus

Het digitale tijdperk stelt mensen in staat om op een alternatieve manier geld te verdienen. Met een beetje inventiviteit hoef je niet eens meer op de normale manier te werken.

Een goede manier om geld te verdienen, is via affiliate marketing. Affiliate marketing is een vorm van een passief inkomen.

Je promoot dan producten of diensten van een ander bedrijf via een blog, website, socialmediakanaal of podcast. Je krijgt vervolgens geld wanneer mensen producten via jouw kanaal kopen.

Affiliate marketing is echter best pittig, maar gelukkig zijn er verschillende cursussen voor mensen die zich hierin willen verdiepen.

Maar wat is dan de beste affiliate marketing cursus? We zullen in dit artikel de verschillende cursussen bespreken.

1. Affiliate Marketing Mastery – De beste affiliate marketing cursus

Affiliate Marketing Mastery is opgericht door Casper. Hij is 27 jaar en heeft al veel ervaring in de branche. Hij heeft namelijk meer dan 22 winstgevende websites. Tegenwoordig is hij dankzij affiliate marketing financieel onafhankelijk, dus we kunnen stellen dat we met een expert te maken hebben.

Dit wordt niet alleen verkondigd op de promotiepagina, maar je ziet tegelijkertijd veel bewijzen. De landingspagina is namelijk voorzien van meerdere screenshots.

Veel mensen vragen zich natuurlijk terecht af voor wie deze affilte marketing cursus geschikt is. In principe kan iedereen beginnen. Je hebt geen ervaring nodig. Daarnaast heb je ook geen product nodig om te beginnen met affiliate marketing. Je hebt aanvankelijk ook geen bedrijf nodig. Wanneer je goed begint te verdienen, is het echter wel handig om je in te schrijven bij de KvK.

Dit is overigens een kleine moeite. De investeringskosten voor affiliate marketing zijn ook vrij laag. Je hebt namelijk alleen een domeinnaam en een hostingbedrijf nodig. Uiteindelijk ben je dan niet meer dan een paar tientjes per jaar kwijt.

De cursus kent natuurlijk ook verschillende voordelen en nadelen. We zullen eerst de voordelen opsommen en daarna enkele nadelen.

Voordelen:

 • Je hoeft niet te adverteren
 • Je hoeft geen bedrijven te ronselen
 • Je hebt geen producten voor de affiliate marketing cursus nodig
 • Je hoeft geen kennis van diepe wiskunde te hebben
 • Je hebt geen technische kennis nodig
 • Je krijgt veel waardevolle bonussen bij de affiliate marketing cursus

Nadelen:

 • De cursus is relatief prijzig (€597), maar daarvoor krijg je ook veel meer waarde
2. Succes met affiliate marketing – Basic training voor de basis

Deze cursus is opgericht door Nicole. Ze was aanvankelijk actief als marketeer en blogger. Ongeveer drie jaar geleden kreeg ze interesse in affiliate marketing en ze wist haar vergaarde vaardigheden goed in te zetten.

Voor succesvolle affiliate marketing moet je namelijk goede SEO-teksten schrijven. Dit zijn teksten die met bepaalde zoekwoorden hoog scoren in de ranking van de zoekmachines.

Deze cursus is dan ook voor meerdere mensen geschikt. In de eerste plaats voor mensen die ervaring hebben in de marketingbranche. De kennis en kunde kun je namelijk direct inzetten voor affiliate marketing. De cursus is daarnaast ook geschikt voor tekstschrijvers.

Wanneer je goede teksten kunt schrijven, dan hoef je namelijk geen schrijvers in te huren. Ook developers hebben baat bij de cursus. Met een unieke website trek je namelijk sneller bezoekers en dat is goed voor de affiliate marketing.

Voordelen:

 • De affiliate marketing cursus is relatief goedkoop (99 euro)
 • De affiliate marketing cursus is eenvoudig opgebouwd

Nadelen:

 • De cursus is vooral geschikt voor een selecte doelgroep
 • De landingspagina is niet heel uitgebreid
3. Affiliate marketing revolutie – Goedkoop alternatief

Affiliate marketing revolutie is opgericht door Jacko Meijaard. Hij kwam als 18-jarige al in aanraking met affiliate marketing en sindsdien is hij een groot fan.

Nu geeft hij affiliate marketing training. Het voordeel van Jacko is de betrouwbaarheid. Er zijn immers ook goeroes die claimen veel geld te verdienen, maar dit stiekem niet doen. Dat is niet het geval bij Jacko, want hij is zeer transparant.

Je kunt op internet vrijwel alles van hem vinden en je kunt ook gemakkelijk contact met hem opnemen. De cursus is vooral geschikt voor mensen die echt discipline hebben. Affiliate marketing is namelijk pittig en je verdient niet direct heel veel geld.

Voordelen:

 • Je krijgt een complete cursus voor een zeer lage prijs
 • Een goed supportteam
 • Je kunt de cursus volgen wanneer je wilt

Nadelen:

 • Het is een pittige cursus en je hebt dan ook discipline nodig
 • Het duurt een tijdje voor je echt geld gaat verdienen
 • De cursus is vrij compleet opgebouwd en het duurt dan ook een tijdje voor je weet hoe alles werkt
4. Ultimate Affiliate Marketing Guide – Beste affiliate marketing e-book training

Deze uitgebreide affiliate marketing training is gemaakt door Rowena Rousseau. Zij verdient al tijden flink wat geld met affiliate marketing. Ze wilde haar leven anders inrichten en daarom is ze er aanvankelijk mee begonnen. Nu heeft ze alles wat ze geleerd heeft opgeschreven.

Voordelen:

 • De cursus leert je hoe je gemakkelijk en snel geld kunt verdienen
 • Je leert in gemakkelijke taal wat affiliate marketing is en hoe je er geld mee kunt verdienen
 • Je krijgt een compleet stappenplan
 • De gids is zeer uitgebreid

Nadelen:

 • Je hebt veel tijd en discipline nodig
 • Je krijgt geen filmpjes, dus het is lastiger om je aandacht erbij te houden
Waarop zijn de beste affiliate marketing cursussen geselecteerd?

We hebben in de voorgaande alinea’s verschillende cursussen besproken. De cursussen zijn in de eerste plaats geselecteerd op basis van de populariteit.

Daarnaast hebben we ook rekening gehouden met de opzet. Elke cursus is namelijk op een andere manier opgebouwd. We hebben zowel uitgebreide cursussen alsook minder uitgebreide cursussen besproken.

Uiteindelijk moet je zelf bepalen welke cursus het beste bij je past, maar we raden je aan om voor Affiliate Marketing Mastery te gaan. Dit is namelijk de beste affiliate marketing cursus.

Dit komt omdat de cursus erg toegankelijk is. Echt iedereen kan er direct mee beginnen.

Voor wie is een affiliate marketing training geschikt?

Affiliate marketing is vooral geschikt voor mensen die graag een passief inkomen willen genereren. De trainingen zijn ook geschikt voor mensen die al ervaring hebben in de marketingbranche. Denk aan marketeers en begenadigde tekstschrijvers.

Mensen die aan de cursus beginnen, moeten wel besffen dat het niet heel gemakkelijk is om snel veel geld te verdienen. Het duurt namelijk best lang voordat je een beetje gaat verdienen met affiliate marketing. Je moet dus echt discipline hebben.

Ook heb je bij de opstart veel tijd nodig. Met de juiste kennis en discipline kun je uiteindelijk flink wat geld verdienen met affiliate marketing, zonder dat je er nog iets voor hoeft te doen.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de beste affiliate marketing cursussen van dit moment. We hebben de inhoud besproken en ook de verschillende voordelen en nadelen.

Hopelijk weet je dankzij dit artikel welke cursus het beste bij je past. We raden je sowieso aan om eerst nog even goed onderzoek te doen. De cursussen zijn namelijk relatief prijzig.

Categorieën: Affiliate Marketing

Casper van Vliet

Casper van Vliet is dé affiliate marketing expert van Nederland. Hij is de eigenaar van 22 winstgevende affiliate websites en start regelmatig nieuwe websites vanaf scratch. Casper is gespecialiseerd in affiliate marketing, SEO en alles wat daarbij komt kijken. Zijn bewezen strategie ontdek je in zijn cursus: Affiliate Marketing Mastery.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *