Pas op met het affiliate programma van Body&Fit

Gepubliceerd door Casper van Vliet op

Heb je een website of social media kanaal over supplementen, gezondheid of fitness? En ben je van plan om Body&Fit te promoten als affiliate? Ik raad je dit sterk af. In dit artikel ontdek je waarom.

Mijn ervaringen als affiliate van Body&Fit

Ik ben zelf al een paar jaar affiliate van Body&Fit met meerdere websites. Tot voor kort was ik erg tevreden over de samenwerking.

De kliks converteerde goed, ik had het idee dat de sales netjes werden gekeurd en alles werd op tijd betaald.

Niets aan de hand dus. Een prima affiliate partner..

Tot het begin van 2022. Ineens groeide het aantal afgekeurde sales héél erg hard.

In 2022 werd er slechts zo’n 2% van de sales afgekeurd. Dat kan altijd gebeuren, bijvoorbeeld door geannuleerde bestellingen etc.

Maar in 2023 was het aantal afkeuringen al meer dan 30%. En vanaf maart 2023 begon Body&Fit ruim 70% van alle gemaakte sales af te keuren. Waarom? Dat is een raadsel.

Waarom je Body&Fit niet kunt vertrouwen als affiliate partner

De bovenstaande cijfers zijn op zijn minst merkwaardig te noemen. Dat er een luchtje aan deze zaak zit, mag duidelijk zijn.

Ik heb nog geen concreet antwoord terug van Body&Fit of Tradetracker, dus ik wacht nog even af wat hun antwoord hierop is, alvorens ik deze blog weer update.

Wel heb ik besloten de samenwerking zo snel mogelijk te stoppen indien er geen fatsoenlijke toelichting en oplossing komt. En ik zal er tevens alles aan doen om andere affiliates ook te waarschuwen voor de praktijken van Body&Fit.

Waar kan ik mij aanmelden als Body&Fit affiliate?

Je kunt je aanmelden bij Tradetracker en Awin. Body&Fit is bij beide affiliate netwerken beschikbaar.

Ik promootte ze zelf via Tradetracker. Echter verwacht ik bij Awin dezelfde afkeurpercentages. Hoewel ik wel het idee heb dat er vanuit Awin net wat meer controle hierop is, kan het netwerk hier uiteindelijk weinig aan doen.

Dat er gesjoemeld wordt met de sales mag duidelijk zijn. Je wordt als affiliate van Body&Fit onrespectvol behandeld en grofweg opgelicht. Ik zou ze dus absoluut niet promoten. Als alternatieven kun je bijvoorbeeld denken aan XXL Nutrition of het affiliate programma van bol.com

Categorieën: Affiliate Marketing

Casper van Vliet

Casper van Vliet is dé affiliate marketing expert van Nederland. Hij is de eigenaar van 22 winstgevende affiliate websites en start regelmatig nieuwe websites vanaf scratch. Casper is gespecialiseerd in affiliate marketing, SEO en alles wat daarbij komt kijken. Zijn bewezen strategie ontdek je in zijn cursus: Affiliate Marketing Mastery.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *