Geld verdienen met affiliate marketing? Zo kun je (veel) geld verdienen

Gepubliceerd door Casper van Vliet op

geld verdienen affiliate marketing

Online geld verdienen? Het is voor veel mensen een absolute droom. Wat tegelijkertijd veel mensen niet weten, is dat dit binnen handbereik ligt.

Als je met affiliate marketing start, kun je binnen een paar maanden geld verdienen!

Hoe dit precies zit, doen we graag in dit artikel uit de doeken. We zoomen hierbij ook in op de mogelijke verdiensten van affiliate marketing.

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing is op meerdere manieren mogelijk. Daar komen we verderop in dit artikel graag op terug. Eerste willen we inzoomen op de vraag ‘hoe’?

Het antwoord op die vraag kan eigenlijk in drie pijlers onderverdeeld worden:

 • Je hebt bezoekers nodig. Ongeacht op welke manier je met affiliate marketing aan de slag gaat, heb je bezoekers nodig. Je moet daarom je website hoog zien te krijgen in de rankings van Google.
 • Je hebt affiliate netwerken nodig. Om met affiliate marketing geld te verdienen, heb je ook affiliate netwerken nodig. Dat zijn netwerken waar je samen mee gaan werken. Dit kan bijvoorbeeld Daisycon en/of Tradetracker zijn. Ook kun je voor het netwerk van bijvoorbeeld Amazon, Bol.com en/of Coolblue kiezen.
 • Je hebt affiliate links nodig. Tot slot heb je ook nog affiliate links nodig. Maakt een bezoeker gebruik van die link en gaat hij/zij tot een aankoop over? Dan krijg je hier een commissie voor. Zonder de affiliate links is het dus niet mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing.

Wil je graag met affiliate marketing beginnen? Dan moet je dus zorgdragen voor de drie bovenstaande pijlers. Als je dit eenmaal voor elkaar hebt, kun je oprecht veel geld verdienen met affiliate marketing.

Het belang van affiliate links

Het belang van affiliate links is ongekend groot. Alleen met deze links kan namelijk aan jou commissie uitbetaald worden. Alleen door deze links kun je daarom geld verdienen met affiliate marketing.

Je moet daarom op de juiste manier de affiliate links aanmaken. Ook moet je deze links op de juiste manier in je content verwerken.

Doe je dit niet? Dan gaat dit je serieus veel geld kosten.

Wij raden je daarom ook aan om regelmatig je affiliate links even te checken. Mocht er onverhoopt iets niet goed gaan, wil je hier zo snel mogelijk achter komen.

Op verschillende manieren geld verdienen met affiliate marketing

Met affiliate marketing kun je op een passieve manier geld verdienen. Met affiliate marketing kun je op een leuke manier geld verdienen.

Tot slot kun je met affiliate marketing ook nog op een veelzijdige manier geld verdienen.

Je kunt namelijk op meerdere manieren geld verdienen met affiliate marketing:

 • Met je eigen affiliate website. Start je met bijvoorbeeld een blogwebsite? Dan kun je in je content moeiteloos affiliate links verwerken. Met die links kun je uiteindelijk veel geld verdienen, zolang je blog maar voldoende bezoekers trekt.
 • Met een vergelijkingssite. Je kunt ook met een eigen vergelijkingssite aan de slag gaan. Zo kun je je bezoekers energiecontracten laten vergelijken, waarna zij direct het gewenste contract via je website af kunnen sluiten. Kiest een bezoeker daarvoor? Dan verdien je geld met je vergelijkingssite.
 • Met social media. Het is ook mogelijk om met social media en affiliate marketing geld te verdienen. De enige vereiste waar je rekening mee moet houden, is dat je een echt groot account moet hebben. Des te meer volgers, des te meer geld je met affiliate marketing kunt verdienen.

Dit is slechts een kleine greep uit de eindeloze hoeveelheid affiliate marketing voorbeelden. Verdiep je eens goed in de mogelijkheden en ga naar waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Geld verdienen met affiliate marketing doe je in ieder geval op een veelzijdige manier.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Met affiliate marketing kun je heel veel geld verdienen. Dit is een online verdienmodel waarmee je tienduizenden euro’s per maand kunt verdienen. Ja, echt waar!

Met affiliate marketing is het dus mogelijk om een flink vermogen op te bouwen.

Dat je zoveel geld met affiliate marketing kunt verdienen, heeft meerdere redenen:

 • Affiliate marketing kent geen grenzen. Dit online verdienmodel is niet aan grenzen gebonden. Start je bijvoorbeeld met een internationale website? Dan kun je bezoekers van over de gehele wereld aantrekken. De potentie hiervan is uiteraard indrukwekkend te noemen. Richt je je alleen op Nederland? Ook dan kent dit online verdienmodel geen grenzen.
 • Je kunt je business makkelijk opschalen. Run je eenmaal één succesvolle affiliate website? Dan kun je je business eenvoudig opschalen. Hetgeen dat je voor de eerste website gedaan heeft, kun je bij de tweede website ook doen. Op die manier kun je je business – en je verdiensten – eenvoudig opschalen.
 • Het is een vorm van passief inkomen. Affiliate marketing is één van de beste voorbeelden van een passief inkomen. Als je eenmaal één goedlopende website hebt, heb je hier weinig tot geen omkijken naar. Dit betekent dat je je tijd in andere affiliate projecten kunt steken. Als je dit keer op keer succesvol doet, bouw je steeds een hoger inkomen op. Ook hierbij geldt weer dat er geen grenzen bestaan bij affiliate marketing.
 • Affiliate marketing is ontzettend leuk. Ben je eenmaal met succes bezig met dit online verdienmodel? Dan beleef je hier ontzettend veel plezier aan. Je geniet van een voldaan gevoel, je krijgt meer en meer ambitie en je gaat uiteindelijk meer en meer geld verdienen.
 • Je hebt met weinig tot geen opstartkosten te maken. Als je met affiliate marketing begint, heb je hier geen duizenden euro’s voor nodig. In veel gevallen heb je aan maximaal een paar tientjes voldoen. Doordat je dus geen opstartkosten nodig hebt, verdien je vanaf het eerste moment geld. Aangezien dit online verdienmodel ook nog makkelijk schaalbaar is, geniet je keer op keer van de lage opstartkosten.
 • Je kunt exclusieve samenwerkingen aangaan. Heb je één of meerdere grote affiliate projecten lopen? Dan gaan fabrikanten en merken je vanzelf benaderen. Zij komen vanzelf met aanvragen, bijvoorbeeld om een specifiek product te promoten. Dat biedt weer nieuwe mogelijkheden, aangezien je hiervoor aparte afspraken kunt maken. Des te beter deze afspraken zijn, des te meer geld je met affiliate marketing kunt verdienen.

Wat is een reëel maandinkomen bij affiliate marketing?

In de eerste paar maanden verdien je niks met affiliate marketing. Dit komt doordat je met een lagen aanloopperiode te maken hebt, waarover later meer in dit artikel.

Vanaf ongeveer 6 maanden kun je een paar tientjes per maand verdienen. Dit is uiteraard een laag bedrag, maar het is belangrijk dat je je pijlen op de lange termijn richt.

n de daaropvolgende maanden kun je namelijk je omzet naar honderden tot duizenden euro’s opkrikken.

Loopt je affiliate website eenmaal goed? In dat geval kun je moeiteloos tot wel tienduizenden euro’s per maand verdienen. Uit eigen ervaringen weten wij dat sommige affiliate marketeers bijvoorbeeld €30.000 met één website verdienen.

Let wel goed op: er bestaat eigenlijk geen ‘reëel’ maandinkomen. Wat je uiteindelijk met dit online verdienmodel gaat verdienen, is namelijk van heel veel factoren afhankelijk.

Is het makkelijk om veel geld met affiliate marketing te verdienen?

Nee, het is niet makkelijk om veel geld met affiliate marketing te verdienen. Dit is eigenlijk een misvatting die door de jaren heen ontstaan is.

Sommige marketeers hebben laten blijken dat dit een zeer eenvoudig online verdienmodel in. Dat is echter ten onrechte, aangezien lang niet iedereen daadwerkelijk geld met dit verdienmodel gaat verdienen.

Heb jij wel de drang om geld met affiliate marketing te verdienen? Dan voldoe je al aan de eerste eis: je hebt veel discipline nodig.

Deze discipline moet met geduld gepaard gaan, aangezien je in de eerste maanden waarschijnlijk weinig tot geen opbrengsten hebt.

Deze discipline en dit geduld moet je combineren met kennis. Om alle benodigde kennis op te doen, is het advies om de beste affiliate marketing cursus te volgen. Met die cursus doe je alle kennis op om uiteindelijk met affiliate marketing te kunnen knallen.

Kan iedereen geld verdienen met affiliate marketing?

Ja en nee. Als je aan bovenstaande ‘eisen’ voldoet, kun je inderdaad geld verdienen met affiliate marketing. Wij zien echter dat veel mensen in de eerste maanden al afhaken.

De reden daarvoor is eenvoudig: zij verdienen in de eerste maanden niks met affiliate marketing. Ze zien hierdoor de potentie niet meer van het online verdienmodel in. Of ze hebben er geen zin meer in.

In de eerste maanden wordt daarom het kaf van het koren gescheiden. Hou je na de eerste maanden vol? Dan is de kans groot dat je wel geld met affiliate marketing gaat verdienen.

Hiervoor heb je dus wel veel discipline, geduld en enigszins geluk voor nodig. Ook moet je je pijlen op een goede niche richten.

Geld verdienen met affiliate marketing: wat zijn de ervaringen?

Online vind je voldoende affiliate marketing ervaringen. Het lastige is alleen om deze ervaringen te verifiëren. Vandaar dat wij in dit artikel waargebeurde en eerlijke affiliate marketing ervaringen met je delen.

Zo weten wij dat je zeker duizenden euro’s per website per maand kunt verdienen. Hoe wij dit weten? Omdat wij dit zelf voor elkaar hebben gekregen.

Wij hebben meerdere succesvolle affiliate websites. Met die websites verdienen wij veel geld per maand, waardoor wij als geen ander weten dat dit echt mogelijk is.

Tevens zijn wij door de jaren heen met veel affiliate marketeers in contact gekomen. We hebben ook in hun verdiensten een inkijkje gekregen.

Daaruit bleek dat ook zij moeiteloos duizenden euro’s per maand verdienen. Zoals eerder al aangegeven, hebben wij zelfs gezien dat mensen een omzet van €30.000 per maand draaien met slechts één affiliate website.

Tegelijkertijd zien wij online ook veel onwaarheden op het gebied van affiliate marketing ervaringen. Mensen die geven aan dat zij zelf duizenden euro’s verdienen, waarna ze een affiliate cursus gaan verkopen.

Voordat je zo’n cursus koopt, moet je heel goed onderzoek naar de ontwikkelaar doen. In veel gevallen kom je er dan achter dat de ontwikkelaar niet eens kan leven van affiliate marketing.

Is het dan verstandig om van zo’n persoon een cursus te volgen? Nee, dat is wat ons betreft niet verstandig.

Met andere woorden: geloof niet alles wat je op internet leest over de affiliate marketing inkomsten. Veel mensen hebben er een handje van om te overdrijven. Of om zich online beter voor te doen dan dat ze daadwerkelijk zijn.

Is affiliate marketing een goede manier van geld verdienen?

Ja, affiliate marketing is zeker een goede manier van geld verdienen.

Dit is volgens ons onder meer aan de schaalbaarheid te danken. Als je eenmaal een gouden formule in handen hebt, kun je deze formule keer op keer kopiëren.

Draai je met je eerste affiliate website na maanden bijvoorbeeld een omzet van €1000? Dan kun je dit bijvoorbeeld 5 keer herhalen. Met je 6 websites draai je in dat geval een omzet van €6000.

Dat is niet verkeerd, toch?

Voordat je hiervan kunt profiteren, moet je wel eerst de gouden formule in handen te zien krijgen. Hierbij komt het aan op kennis, doorzettingsvermogen en discipline.

Verder is het super leuk om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Zeker als je eenmaal resultaten behaalt, heb je geen andere motivatie meer nodig.

Je beleeft veel plezier aan dit online verdienmodel en je verdient ook nog een hoop geld.

Wat wil een mens nog meer?

Het is ook een groot voordeel dat je zonder startkapitaal kunt starten. Voor affiliate marketing heb je eigenlijk alles een domeinnaam, hosting en een goed idee nodig.

Dat goede idee is gratis, dus je hebt alleen kosten voor je domeinnaam en hosting. Als je slechts een paar sales hebt gescoord, is je website dus eigenlijk al winstgevend.

Hoewel: je moet hier wel veel tijd aan besteden, zoals hierboven al besproken.

Tot slot vinden wij het een groot voordeel dat met affiliate marketing alles mogelijk is. Draai je nu bijvoorbeeld een omzet van €6000?

Door de juiste keuzes te maken, kun je dit bijvoorbeeld verdubbelen naar €12.000. Bij affiliate marketing is alles mogelijk én heb je niet met grenzen te maken.


Categorieën: Affiliate Marketing

Casper van Vliet

Casper van Vliet is dé affiliate marketing expert van Nederland. Hij is de eigenaar van 22 winstgevende affiliate websites en start regelmatig nieuwe websites vanaf scratch. Casper is gespecialiseerd in affiliate marketing, SEO en alles wat daarbij komt kijken. Zijn bewezen strategie ontdek je in zijn cursus: Affiliate Marketing Mastery.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *