Makkelijk geld verdienen online? De 10 makkelijkste manieren!

makkelijk online geld verdienen

Makkelijk geld verdienen online? Het klinkt wellicht als een utopie en droom, maar dat is allerminst het geval. Veel digitale ondernemers laten in ieder geval zien dat je prima online geld kunt verdienen.

Mocht je dit zelf ook willen, hoef je nu maar één ding te doen: dit artikel door te nemen. In dit artikel vind je namelijk de 10 makkelijkste manieren om online geld te verdienen.

Manier 1: Affiliate marketing

Op de makkelijkste manier geld verdienen online? Dan moet je met affiliate marketing aan de slag gaan. Dit is een interessant online verdienmodel waarbij je eigenlijk met alleen maar voordelen te maken hebt!

Bij dit online verdienmodel promoot je de producten van webshops, zoals Bol.com, Amazon en Coolblue. Je kunt echter ook diensten promoten, bijvoorbeeld online cursussen of programma’s.

Doe je dit succesvol? Dan krijg je hier een commissie voor.

Met dergelijke commissie kun je veel geld verdienen. Er zijn affiliate marketeers die wel tienduizenden euro’s per maand verdienen! Dit is voor hen niet al te lastig, dankzij deze voordelen van affiliate marketing:

  • Je hebt voor affiliate marketing geen startkapitaal nodig. Het enige dat je nodig hebt, is een goed idee, voldoende tijd en voldoende kennis. Voor dat laatste hoef je alleen maar de beste affiliate marketing cursus te volgen.
  • Je kunt op veel manieren met affiliate marketing aan de slag gaan. Het is op talloze manieren mogelijk om met affiliate marketing online geld te verdienen. Kijk maar eens naar de verschillende affiliate marketing voorbeelden. Doordat je hier op meerdere manieren geld mee kunt verdienen, kun je altijd de voor jou beste manier uitkiezen. Als iets je goed ligt, gaat dit je waarschijnlijk makkelijk af. Dat is dus ook het geval bij affiliate marketing.
  • Je bent bij affiliate marketing nergens aan gebonden. Een groot voordeel van affiliate marketing is dat je weinig tot geen verplichtingen hebt. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf waar, wanneer en hoe je werkt. Ook bepaal je zelf welke producten je promoot en hoe je dit precies doet. Doordat je alle vrijheid hebt, beleef je veel plezier aan dit online verdienmodel. Dáárdoor is het des te makkelijker om geld te verdienen online.

Met affiliate marketing beginnen, is op zich eenvoudig te noemen. Volg de beste affiliate marketing cursus, start je eigen website op en ga serieus aan de slag.

Op termijn ga je ongetwijfeld op een makkelijke manier veel geld verdienen. Voordat het zover is, moet je wel even alle zeilen bijzetten.

Dit online verdienmodel heeft namelijk qua verdiensten een vrij lange aanloopperiode.

Manier 2: Online cursus maken & verkopen

Als je makkelijk geld online wilt verdienen, heb je hier kennis voor nodig. Kijk maar eens naar de kennis die je voor affiliate marketing nodig hebt.

Heb je over een specifiek onderwerp in het leven al veel kennis? Dan kun je díe kennis voor jezelf aan het werk zetten. Dat doe je door een online cursus te maken.

Weet je bijvoorbeeld alles over het maken van eigen meubelen? Dat is iets waar vrij veel mensen mee bezig zijn. Dat betekent dat veel mensen online op zoek zijn naar veel informatie over het maken van meubelen.

Beschik jij over alle kennis waar deze mensen baat bij hebben? Maak dan je eigen cursus over het maken van meubelen.

Als je deze cursus gemaakt hebt, hoef je nog maar één ding te doen: te verkopen. Door de online mogelijkheden is dit gelukkig goed te doen.

Door je cursus te verkopen, bouw je een volledig passief inkomen op. Je hoeft de cursus immers maar één keer te maken.

Mede daarom is dit een makkelijke manier om online geld te verdienen. Je hoeft hier niet zozeer specifieke arbeid voor te leveren. Je hoeft hier niet ongekend veel kennis voor te hebben. Tot slot hoef je ook niet met allerlei zaken rekening te houden.

Nee, je hebt alleen specifieke vakkennis nodig. Jouw cursus moet namelijk wel écht een meerwaarde hebben. Dit krijg je voor elkaar door al je kennis te bundelen en op een waardevolle manier te delen.

Dit online verdienmodel is dus niet voor iedereen weggelegd. Denk je dat het wel voor jou weggelegd is? Dan kán dit een makkelijke manier zijn om geld te verdienen online!

Manier 3: YouTube kanaal

Met social media kun je veel geld verdienen online. Wil je dit echter zo gemakkelijk mogelijk doen? Dan lijkt het interessant om een eigen YouTube kanaal te starten. Je hoeft hierbij niet zelf in beeld te komen of te vloggen.

Nee, het is juist de kunst om algemene video’s te maken. Maak bijvoorbeeld een video over de 20 meest bijzondere huizen ter wereld. Je kunt hier rechtenvrije beelden voor gebruiken, waardoor je zelf niks hoeft te filmen.

Wereldwijd zijn onwijs veel mensen op zoek naar dergelijke video’s. Zij kijken deze video’s graag en doen hiermee leuke kennis op. Ondertussen kijken zij ook nog naar advertenties. Dáárdoor verdien jij uiteindelijk geld met je YouTube kanaal.

Is dit een makkelijke manier om geld te verdienen online? Ja, zonder enige twijfel.

Je hoeft immers niet zelf met je gezicht in beeld te komen. Bovendien kun je dit online verdienmodel makkelijk opschalen. Bijkomend voordeel is dat je veel werk uit kunt besteden.

Besteed bijvoorbeeld het monteren/editen van de video’s uit, waardoor je veel geld bespaart. Er zijn bovendien veel mensen online te vinden die dit werk vrij goedkoop voor je uit kunnen voeren.

Overigens is ook dit een vorm van een passieve inkomstenbron. Heb je eenmaal een YouTube account met de nodige kijkers en abonnees? Heb je op je YouTube kanaal ook al honderden video’s geplaatst?

Dan hoef je nergens meer naar om te kijken. Je video’s worden toch wel bekeken, waardoor je zéér gemakkelijk online geld verdient.

Wat wil je nog meer?

Manier 4: Influencen

Makkelijk geld verdienen online? Dat doe je ook als influencer. Dit is een beroep dat met name in de afgelopen jaren ontzettend groot geworden is.

Het ligt bovendien in de lijn der verwachting dat influencers alleen maar groter en populairder worden.

Daar liggen voor jou dus heel veel mogelijkheden. Bovendien heb je hier maar één ding voor nodig: een social media account met veel volgers.

Als je een beetje creatief bent, is dit vrij eenvoudig voor elkaar te boksen. Vervolgens stroomt het geld jouw kant op.

Is dit echt zo eenvoudig als dat wij stellen? Ja, in principe komt het hier wel op neer. Je hebt uiteraard wel met concurrentie te maken, maar creativiteit loont altijd.

Laat daarom je creatieve geest los en begin direct met je carrière als influencer.

Manier 5: Bloggen

Het is dus op veel manieren mogelijk om makkelijk online geld te verdienen. Een andere optie die je hiervoor hebt, is het starten van een eigen blogwebsite.

Door te bloggen, kun je op verschillende manieren geld verdienen:

  • Je kunt geld met advertenties verdienen. Met bijvoorbeeld Google Adsense is het eenvoudig om advertenties op je websites weer te geven. Zodra je veel bezoekers naar je website toetrekt, verdien je direct geld met deze advertenties. Hier heb je dus maar één ding voor nodig: bezoekers.
  • Je kunt affiliate marketing toepassen. Het is vervolgens ook mogelijk om affiliate marketing op je website toe te passen. Mogelijk kun je zelfs met bedrijven samenwerken, waardoor je nog meer geld weet te verdienen. Affiliate marketing en bloggen gaan in ieder geval geweldig samen.
  • Je kunt blogplaatsingen verkopen. Het is ook mogelijk om blogplaatsingen op je website te verkopen. Veel SEO bureaus zijn namelijk op zoek naar goede websites waarop zij hun blogs kunnen plaatsen. Biedt jij hen zo’n plek aan? Dan kun je tot wel €300 per blog vragen. Kijk, dat is nog eens een voorbeeld van makkelijk geld verdienen online!

Leuk om te weten: met je eigen blogwebsite kun je alle kanten op. Je bepaalt immers zelf over welk onderwerp je gaat bloggen. Ook bepaal je volledig zelf hoe je dit doet.

Mogelijk kun je je blogwebsite met social media combineren. Daar beleef je wellicht nog meer plezier aan en kun je wellicht nog meer geld mee verdienen.

Manier 6: Online bijles geven

Voor makkelijk geld verdienen online heb je veelal kennis nodig. Dat blijkt in ieder geval uit de meeste van de hierboven besproken online verdienmodellen.

Een andere optie waar je veel kennis voor nodig hebt, is het geven van online bijles.

Weet je bijvoorbeeld alles van geschiedenis? Ben je ontzettend goed in de Engelse- of Duitse taal? Of kent schei- of natuurkunde geen geheimen meer voor je?

Als je over een bepaald vak veel kennis hebt, kun je hier talloze scholieren en studenten mee helpen.

Veel scholieren zijn op zoek naar goed bijles. Hiervoor zijn zij ook bereid om te betalen. Of de ouders zijn bereid om dit te doen.

Voor jou, als kennisspecialist, is dit uiteraard ontzettend interessant. Je kunt hierdoor immers betaald je kennis verspreiden en andere mensen helpen.

Hier hoef je bovendien niet al te veel voor te doen. Je kunt gewoon vanaf je computer, bijvoorbeeld via beeldbellen, bijles aan je studenten geven.

Makkelijker kan niet, toch?

Bovendien is het mogelijk om hier een behoorlijk uurtarief voor te vragen. Dit is dus niet alleen makkelijk geld online verdienen, maar ook nog eens veel geld verdienen!

Manier 7: Dropshipping

Wil je graag volledig anoniem geld verdienen online? Dan kun je ervoor kiezen om te gaan dropshippen. Bij dit online verdienmodel ben je slechts een tussenschakel tussen de klant en de fabrikant.

Het werkt vrij simpel. Je start je eigen webshop op, waarin je producten van een fabrikant koopt. Gaat een bezoeker over tot aankoop?

Dan kun je ervoor zorgen dat de order automatisch naar de fabrikant doorgestuurd wordt. De fabrikant pakt het product vervolgens in en verstuurt dit naar je klant.

Je hoeft dus zelf geen fysieke handelingen te verrichten. Kijk, dat is nog eens makkelijk. Het is tevens mogelijk om allerlei soorten producten te verkopen.

Dit kun je ook nog eens op veel manieren doen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook social media voor in gaan zetten.

Bij dropshipping moet je wel met één aandachtspunt rekening houden: jij gaat een overeenkomst met de klant aan. Dit is bij bijvoorbeeld affiliate marketing niet het geval.

Doordat jij de overeenkomst aangaat, ben je verantwoordelijk voor alles. Ook als het product op welke manier dan ook voor schade zorgt, kun jij hier aansprakelijk voor gesteld worden.

Het is met dropshipping zeker makkelijk om geld te verdienen online. Maar, dit online verdienmodel is niet geheel zonder risico.

Bovendien is het een ietwat omstreden online verdienmodel. Start hier dus niet direct mee, maar verdiep je even goed in de materie.

Manier 8: E-book verkopen

Het internet heeft zo ontzettend veel te bieden. Doordat je van internet gebruik kunt maken, ligt eigenlijk heel Nederland aan je voeten.

Of beter gezegd: de hele (digitale) wereld ligt aan je voeten. Dit biedt veel mogelijkheden als je je eigen e-book gaat verkopen.

Een e-book is niks anders dan een digitaal boek. Dit kan een fictief verhaal zijn, maar het kan ook een e-book vol met kennis zijn.

Op dat gebied kun je een e-book prima vergelijken met bijvoorbeeld een online cursus of online programma.

Het fijne van een e-book is dat het lekker laagdrempelig is. Verkoop je bijvoorbeeld voor €8,99 je e-book? Dan zijn er veel mensen bereid om dit bedrag voor een digitaal boek te betalen.

Doen bijvoorbeeld 10 mensen per dag dit? Dan verdien je €89,90 per dag, zonder hier ook maar iets voor te hoeven doen.

Bij dit makkelijke online verdienmodel hoef je maar twee dingen te doen:

  • Het e-book te schrijven en op te maken. Dit is wel iets waar je veel tijd en aandacht aan moet besteden. Als je e-book nergens over gaat, is het uiteraard lastig om dit boek te verkopen. Zorg er daarom voor dat je e-book echt een meerwaarde biedt voor de geïnteresseerden.
  • Reclame maken voor je e-book. Vervolgens is het zaak om reclame te maken voor je e-book. Je wilt immers dat zoveel mogelijk mensen met je e-book in contact komen en dit boek kopen. Gelukkig kun je tegenwoordig op veel manieren marketing voeren!

Manier 9: Coaching

Weet je wat in de afgelopen jaren ontzettend hip is? Om als coach door het leven te gaan. Zo zijn er veel online business coaches, online mindset coaches en online fitness coaches opgestaan.

Heb je over een bepaald vakgebied veel kennis? Denk je daarom dat je ook prima als coach kunt fungeren? Dat is dit mogelijk één van de meest interessante online verdienmodellen voor je.

Er is immers veel vraag naar en je kunt een fors uurtarief rekenen. Als je alles voor elkaar hebt, is het bovendien erg simpel geld naar binnen halen. Houd wel rekening met een vrij forse concurrentiestrijd.

Manier 10: Online freelancen

Zie je de bovenstaande makkelijke online verdienmodellen niet helemaal zitten? Heb je wel echter veel kennis en ervaring in huis? Dan kun je uiteraard prima online freelancen.

Je kunt bijvoorbeeld je design skills aan bedrijven aanbieden. Of je gaat programmeerwerk voor je klanten uitvoeren. Eigenlijk kun je op honderden manieren online freelancen.

Onder aan de streep is dit vrij makkelijk geld verdienen online. Je hoeft immers alleen maar uren te schrijven en deze uren te factureren. Indien je ook nog een fors uurtarief kan rekenen, stroomt het geld jouw kant op.

Waar je ook nog naar kunt kijken, is naar AI. Mogelijk kun je met de AI tools nog efficiënter werk uitvoeren voor je klanten. Lukt je dat? Dan kun je nog meer klanten scoren, nog meer uren factureren en nog meer geld verdienen.

Dit kun je bovendien vanaf elke plek ter wereld doen, waardoor ook dit een makkelijke manier is van online geld verdienen!