Hoe kan ik online geld verdienen op mijn 16e?

online geld verdienen als 16 jarige

Ben je op dit moment 16 jaar oud en wil je geld verdienen? Dan denk je wellicht aan een baan als vakkenvuller of maaltijdbezorger.

Op zich prima, maar je gaat hier niet al te veel geld mee verdienen. Een uurtarief van bijvoorbeeld 5 of 6 euro zet geen zoden aan de dijk.

Gelukkig kun je als 16-jarige op meer manieren geld verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld voor één van onderstaande online verdienmodellen kiezen.

Manier 1: Affiliate marketing

Wil je als 16-jarige veel geld verdienen? Dan is affiliate marketing één van de beste opties.

Dit is een online verdienmodel waarbij je producten en diensten van andere partijen promoot. Zo kun je de producten van Amazon, Bol.com en Coolblue promoten.

Doe je dit succesvol? Dan krijg je per gescoorde order een bepaalde commissie. Dit kan een paar euro zijn, maar kan ook oplopen tot tientallen euro’s. De mogelijkheden qua verdiensten bij affiliate marketing zijn eindeloos.

Dit online verdienmodel vraagt bovendien niet om een startkapitaal. Het enige dat je eigenlijk eerst zou moeten doen, is een affiliate marketing cursus volgen.

Hiermee doe je alle mogelijke kennis op en krijg je alle mogelijke inzichten in dit online verdienmodel. Vervolgens kun je direct met affiliate marketing beginnen.

Hoeveel geld je met affiliate marketing kunt verdienen? Je kunt hier bijvoorbeeld duizenden euro’s per maand mee verdienen.

Om dit te bereiken, moet je echter wel hard werken. Ook moet je veel geduld opbrengen en over veel doorzettingsvermogen beschikken.

Is affiliate marketing volledig legaal? Ja, zeker. Dit is een volledig legale mogelijkheid om veel geld te verdienen. Uiteindelijk kun je zelfs 150 euro per dag verdienen!

Dat klinkt een stuk beter dan het vullen van vakken of het bezorgen van maaltijden, niet waar?

Goed om te weten: affiliate marketing is ook nog een duurzaam online verdienmodel. Dit betekent dat je ook nog online geld kunt verdienen als je 17 jaar bent. Of online geld kunt verdienen als je 18 jaar bent.

Het is bij affiliate marketing juist verstandig om je pijlen op de langere termijn te richten. Mogelijk kun je zelfs hier direct je beroep van maken!

Manier 2: Bloggen

Heb je veel verstand van een bepaald onderwerp? Of vind je het leuk om over een bepaald onderwerp veel informatie te delen? Dan kun je prima met je eigen blogwebsite aan de slag gaan.

Maak met WordPress eenvoudig een website, zet hier content op en probeer regelmatig nieuwe content toe te voegen. Je website valt uiteindelijk bij het algoritme van Google op, waardoor je (hopelijk) hoge rankings kunt scoren.

Dat zorgt voor veel bezoekers. Met deze bezoekers kun je op meerdere manieren geld verdienen. Zo kun je affiliate marketing op je website toepassen of kun je betaalde blogplaatsingen op je website gaan verkopen.

Tevens is het mogelijk om advertenties op je blogwebsite te plaatsen. Met deze advertenties is het mogelijk om een heel leuk zakcentje te verdienen.

Uiteraard kun je ook de advertenties met één van de andere verdienmodellen combineren.

Is het legaal om op 16-jarige website je eigen blogwebsite te starten? Ja, zeker. Alle verdiensten die je hiermee creëert, moet je uiteraard wel bij de Belastingdienst opgeven.

Laat je hierover goed informeren, mocht je niet exact weten hoe je dit moet doen.

Manier 3: Social media

De mogelijkheden van social media zijn tegenwoordig ongekend te noemen. Je kunt simpelweg op heel veel manieren met social media veel geld verdienen.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door als influencer aan de slag te gaan. Of door een social media account over een bepaald onderwerp op te bouwen en uit te breiden.

Let wel goed op: social media is niet geheel zonder risico.

Zeker als je zelf continu in beeld op je social media kanalen bent, kunnen kwaadwillende iets met je berichten doen. Onder meer influencen is daarom voor een 16-jarige niet de beste optie.

Gelukkig kun je op veel andere manieren geld verdienen met social media. Ben je bijvoorbeeld helemaal gek op auto’s, tuinieren of een ander onderwerp? Start dan je eigen Instagram of TikTok account over dit betreffende onderwerp.

Als je dit creatief en goed aanpakt, kan je account uiteindelijk veel waard worden. Daarbij kun je op meerdere manieren uiteindelijk geld verdienen.

Ook hierbij komt het weer op creativiteit en doorzettingsvermogen aan!

Is het toegestaan om als 16-jarige online geld te verdienen?

Ja, je mag als 16-jarige online geld verdienen.

Wel moet je je hierbij uiteraard aan alle geldende wetten en regelgevingen houden. Tevens moet je netjes belasting afdragen over je inkomsten. Check daarvoor eventueel de website van de Belastingdienst.

Als 16-jarige online geld verdienen: Waar moet je rekening mee houden?

Het klinkt zo mooi; als 16-jarige online geld verdienen. Dat kan inderdaad erg mooi zijn, maar je moet ook met een paar aandachtspunten rekening houden:

  • Het levert niet altijd resultaat op. Je kunt nog zo gedreven en zo gemotiveerd zijn, maar garantie op succes heb je nooit. Als je met één van bovenstaande manieren aan de slag gaat, betekent dit dus niet dat je snel als 16-jarige online geld gaat verdienen.
  • Het is niet zonder risico. Het is dus niet per definitie zo dat je als 16-jarige online geld gaat verdienen. Tevens moet je met andere risico’s rekening houden. Dat is vooral het geval als je met naam en toenaam op je social media accounts actief wordt. Kwaadwillende kunnen je op meerdere manieren kwaad en pijn doen. Houd daar goed rekening mee.
  • Je hebt veel concurrentie. Je bent zeker niet de enige 16-jarige die dit artikel leest. Nee, veel 16-jarigen hebben de wens om online geld te verdienen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Houd simpelweg rekening met veel concurrentie en verwacht niet direct dat je rijk wordt. Uiteindelijk komt alles op de lange termijn aan.

Al met al is het leuk om als 16-jarige online geld te verdienen. Het is bovendien ontzettend leerzaam én je kunt er heel veel geld mee verdienen.

Kom direct in actie en probeer zoveel mogelijk leren. Dat is minstens net zo belangrijk als het verdienen van online geld als 16-jarige!