Zo kun jij als 17-jarige online geld verdienen

online geld verdienen als 17 jarige

Kun je als 17-jarige online geld verdienen? Ja, absoluut. Aan het online verdienen van geld zitten eigenlijk geen (leeftijd)grenzen.

Voldoende reden dus om je eens in de mogelijkheden te verdiepen om als 17-jarige geld te verdienen!

In dit artikel laten wij je kennismaken met de 3 beste manieren. Ga je met één van de onderstaande online verdienmodellen aan de slag? Dan is de kans groot dat je veel meer geld dan je leeftijdsgenoten gaat verdienen.

Erg belangrijk, aangezien je al op jonge leeftijd een goede financiële basis voor de rest van je leven kunt leggen.

Manier 1: Affiliate marketing

Om als 17-jarige online geld te verdienen, kies je het beste voor affiliate marketing. Bij dit online verdienmodel loop je weinig risico, heb je geen startkapitaal nodig en kun je op termijn veel geld verdienen.

Wel is het belangrijk om bij dit online verdienmodel vooral je pijlen op de lange termijn te richten.

Bij affiliate marketing doe je eigenlijk maar één ding: producten of diensten van andere bedrijven promoten danwel aanbevelen.

Doe je dit succesvol? Dan krijg je hier vanuit de verkopende partij een commissie voor. Deze commissie kan per order oplopen tot wel tientallen euro’s!

Het leuke is dat je met affiliate marketing alle kanten op kunt. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf welke producten je gaat promoten. Je bepaalt ook volledig zelf hoe je dit doet.

Tevens bepaal je hoeveel tijd je in je affiliate business steekt. Ons advies: zoveel mogelijk tijd. Dan kun je namelijk écht veel geld verdienen als 17-jarige.

Overigens is dit voor veel mensen een geschikt online verdienmodel. Zo kun je ook eerder beginnen en alvast beginnen met online geld verdienen op je 16e.

Uiteindelijk kun je met dit online verdienmodel dan ook nog online geld verdienen als je 18 jaar oud bent. Met dit online verdienmodel bouw je gewoonweg een goede financiële basis voor jezelf op.

Maar, is dit online verdienmodel dan voor iedereen weggelegd? Nou, het komt wel op discipline, doorzettingsvermogen, geduld en kennis aan.

Wij raden je bijvoorbeeld af om zomaar met affiliate marketing te beginnen. In plaats daarvan raden wij je aan om een affiliate marketing cursus te volgen.

Met zo’n cursus doe je alle mogelijke kennis op. Dáár heb je in de komende tijd alleen maar profijt van!

Manier 2: YouTube kanaal

Wil je bijvoorbeeld 300 euro per dag verdienen? Dit klinkt voor een 17-jarige wellicht onrealistisch, maar dat is allerminst het geval.

Als je op de juiste manier met de juiste online verdienmodellen aan de slag gaat, kun je inderdaad zóveel geld gaan verdienen.

Dit doe je onder meer met je eigen YouTube kanaal. Je kunt ervoor kiezen om te gaan vloggen, zoals Gio Latooy, Monica Geuze en Enzo Knol ook doen.

Dat raden wij je echter af, aangezien je dan voortdurend jezelf moet filmen. Het kan veel simpeler om geld te verdienen online als 17-jarige. Dit doe je met een algemeen YouTube kanaal.

Op dit kanaal plaats je bijvoorbeeld een video over de 10 mooiste petten van dit moment. Of over de 10 meest unieke huisdieren. Dit zijn onderwerpen waar mensen altijd naar op zoek zijn. Want, YouTube is eigenlijk net zoals Google niks meer dan een zoekmachine!

Met zo’n algemeen YouTube kanaal kun je ontzettend veel geld verdienen. Ook als je 17 jaar oud bent, aangezien YouTube niet echt leeftijdsgrenzen hanteert. Je kunt dus prima als 17-jarige met je eigen succesvolle YouTube kanaal starten.

Is het makkelijk om geld met YouTube te verdienen? Nee, dat is uiteraard niet het geval. Je hebt bijvoorbeeld met veel concurrentie te maken. Ook moet je van goede huizen komen.

Je hebt een goed idee nodig. Dat goede idee moet je vervolgens uitbouwen, waarvoor je veel discipline en geduld nodig hebt.

Manier 3: Eigen webshop

Via het internet kun je op veel manieren geld verdienen. Dit kun je ook doen met je eigen webshop. Het leuke hierbij is dat je echt alle touwtjes in eigen handen hebt.

Je bepaalt bijvoorbeeld zelf welke producten je gaat verkopen. Je bepaalt zelf hoe je dit gaat doen. Ook bepaal je welke bedragen je voor je producten gaat vragen. Met een eigen webshop kun je als 17-jarige prima geld verdienen.

Dat is niet eens het belangrijkste voordeel van een eigen webshop. Nee, als je als 17-jarige met je eigen webshop start, geniet je van nog meer voordelen:

  • Je leert hoe ondernemen precies werkt. Met een eigen webshop onderneem je écht. Je neemt risico’s en je probeert je producten aan de man te brengen. Dit is ontzettend leerzaam.
  • Je leert hoe het internet werkt. Met een eigen webshop krijg je ook alle inzichten in de werking van het internet. Je leert bijvoorbeeld precies wat SEO, SEA en het belang van goede online marketing is.
  • Je hebt veel tijd om je webshop uit te breiden. Start je al op je 17e met je eigen webshop? Dan heb je heel veel tijd om je webshop uit te breiden. Als je dit goed doet, kun je zelfs al op vroegere leeftijd stoppen met werken!

Is op je 17 online geld verdienen toegestaan en legaal?

Ja, het is toegestaan om online geld te verdienen als je 17 jaar oud bent. Uiteraard heb je wel met alle geldende regels en wetgevingen te maken.

Tevens moet je, ook als je 17 jaar oud bent, belasting afdragen over je inkomsten. Wij raden je aan om vooral even de website van de Belastingdienst te checken.

Daar vind je alle informatie over het betalen van belasting als 17-jarige.

Is online geld verdienen lastig op 17 jarige leeftijd?

Nee, het is tegenwoordig niet meer heel moeilijk om online geld te verdienen.

Onder aan de streep komt het vooral op discipline aan. Je moet niet verwachten dat je in één maand tijd direct een succesvolle business runt.

Nee, je moet hard werken en met een lange aanloopperiode rekening houden. Nadien is het maar al te goed mogelijk dat je echt veel geld gaat verdienen als 17-jarige!