Online geld verdienen 18 jaar: Welke mogelijkheden heb je?

online geld verdienen als 18 jarige

Op je 18e staat er een hoop te veranderen. Je bent volgens de wet immers volwassen, waardoor je met de nodige verplichtingen te maken krijgt.

Tegelijkertijd biedt deze leeftijd onwijs veel mogelijkheden. Je kunt namelijk als 18-jarige op veel manieren geld gaan verdienen.

In dit artikel richten wij ons op één manier: online geld verdienen. Als je 18 jaar oud bent, kun je prima online geld verdienen.

Je hebt hier zelfs meerdere mogelijkheden voor! In dit artikel bespreken we wat de beste mogelijkheden zijn om online geld te verdienen als 18-jarige.

Manier 1: Affiliate marketing

Ben je 18 jaar oud en wil je bijvoorbeeld 300 euro per dag verdienen? Dit klinkt misschien onmogelijk, maar dat is allerminst het geval.

Als 18-jarige kun je juist veel geld online verdienen! De beste optie die je hiervoor hebt, is affiliate marketing.

Bij dit online verdienmodel promoot je producten van andere bedrijven. Zo kun je je aanmelden als affiliate partner van Bol.com en Coolblue.

Als je aanmelding geaccepteerd is, kun je de producten van deze webshops promoten. Doe je dit succesvol? Dan krijg je hier een beloning voor vanuit de webshop.

Deze beloning kan fors oplopen, bijvoorbeeld een paar tientjes per order. Kijk, dat tikt toch behoorlijk aan!

Wil je nu al met affiliate marketing beginnen? Dan is het goed om te weten dat je hier geen startkapitaal voor nodig hebt. Met slechts een paar euro kun je al je eigen website maken.

Maak hiervoor idealiter gebruik van WordPress. Waar je wel het beste even wat geld aan kunt spenderen, is aan een affiliate marketing cursus.

Met deze cursus doe je alle mogelijke kennis over dit online verdienmodel op.

Met affiliate marketing kun je in ieder geval veel geld verdienen. Dat is onder meer aan de schaalbaarheid van dit online verdienmodel te danken.

Heb je eenmaal één goedlopende affiliate website? Dan kun je je gouden formule keer op keer blijven herhalen. Met meerdere succesvolle affiliate websites verdien je uiteraard nog veel meer geld.

Houd wel rekening met een vrij lange aanloopperiode. Start je nu met affiliate marketing? Dan moet je beseffen dat je in de eerste 6 maanden waarschijnlijk geen geld gaat verdienen.

Onthoud hierbij het volgende: om te kunnen oogsten, moet je eerst zaaien. Ga daarom vol goede moed met affiliate marketing aan de slag en pluk daar in de toekomst de vruchten van.

Affiliate marketing is in ieder geval een ideaal verdienmodel voor een 18-jarige.

Manier 2: Freelancen

Als je 18 jaar oud bent, kun je je bij de Kamer van Koophandel als ondernemer inschrijven. Dit kan op jongere leeftijd overigens ook, maar dan moeten je ouders mee tekenen. Zodra je 18 jaar oud bent, kun je je dus zelfstandig inschrijven.

Nadat je dat hebt gedaan, kun je gaan freelancen. Dit houdt in dat je bepaalde diensten aan je klanten levert. In ruil daarvoor krijg je geld. Met ‘uurtje factuurtje’ kun je zodoende als 18-jarige veel geld verdienen.

Het is zeker aan te raden om op zo’n jonge leeftijd al te freelancen. Er zijn namelijk veel bedrijven juist naar zulke jonge ondernemers op zoek.

Dergelijke ondernemers zijn vaak nog erg creatief en denken zonder al te veel beperkingen aan. Het gevolg daarvan is dat juist de jongere ondernemers met de beste ideeën op de proppen komen.

Zou je willen freelancen op je 18e? Zorg er dan wel voor dat je ergens echt heel goed in bent. Denk hierbij aan het schrijven van content, het programmeren van codes of andere freelance werk.

Als je op één van deze gebieden uitblinkt, ligt het geld voor het oprapen. Wel betekent dit dat je mogelijk eerst veel kennis op moet doen. Begin daar idealiter zo snel mogelijk mee!

Manier 3: Social media

Als 18-jarige kun je uiteraard ook prima met social media aan de slag. Eén van de grootste voordelen van social media is dat dit geen grenzen kent. Je kunt op ontzettend veel manieren ontzettend veel geld met social media verdienen.

Dit is bovendien erg leuk om te doen. Als je met social media aan de slag gaat, kom je bijvoorbeeld met veel mensen in contact.

Ook geniet je hopelijk van een voldaan gevoel, bijvoorbeeld als je weer heel wat nieuwe volgers gescoord hebt.

Een bijkomend voordeel is dat je dus uit meerdere online verdienmodellen kunt kiezen. Denk hierbij aan social media marketing, influencer marketing of affiliate marketing.

Uiteraard kun je ook je eigen social media accounts opbouwen en deze vervolgens verkopen.

Bij social media draait alles om twee dingen: volgersaantallen en interactie. Heb je nou een account met veel volgers en de nodige interactie?

Dan kun je hier goud geld mee verdienen, mede doordat je account erg interessant voor bedrijven is. Kom dus direct in actie om als 18-jarige een succesvol social media account op te bouwen!

Is het toegestaan en legaal om op je 18e online te verdienen?

Ja, online geld verdienen op je 18e is zeker toegestaan en legaal. Sterker nog: online geld verdienen op je 16e en online geld verdienen op je 17e is ook toegestaan.

Een voordeel van de leeftijd van 18 is dat je je zelfstandig bij de Kamer van Koophandel in kunt schrijven. Dit betekent dat je ouders niet meer mee hoeven te tekenen.

Vanaf je 18e kun je dus als online ondernemer volle bak gaan. Daarbij heb je uiteraard wel met de nodige regel- en wetgevingen te maken.

Verdiep je daar even goed in, net zoals dat je je moet verdiepen in het betalen van belastingen.

Is online geld verdienen als 18-jarige lastig?

Nee, het is niet moeilijk om online geld te verdienen als je 18 jaar oud bent. Het is juist heel goed te doen, mede door de vele mogelijkheden.

Tevens ben je nog in de bloei van je leven en heb je hopelijk een creatieve geest. Juist met een creatieve geest ga je erg ver komen.

Verdiep je wel per online verdienmodel goed in de mogelijke risico’s. Online geld verdienen is nu eenmaal nooit zonder risico.

Uiteraard geldt dit voor het ondernemerschap in zijn algemeenheid. Verdiep je daarom in de risico’s en ga vol goede moed aan de slag. Veel plezier en succes gewenst!