Online geld verdienen zonder investeren? 10 manieren!

online geld verdienen zonder te investeren

Heb je de wens om online geld te verdienen? Heb je alleen niet de financiële middelen om in bijvoorbeeld een eigen webshop te investeren? Geen nood aan de man!

Er zijn namelijk voldoende manieren om online geld te verdienen zonder een investering te doen.

Wij laten je graag kennismaken met de 10 beste manieren.

Manier 1: Affiliate marketing

Online geld verdienen zonder investeren. Dat is wat ons betreft het beste mogelijk met affiliate marketing.

Bij dit online verdienmodel promoot je producten van andere webshops, bijvoorbeeld via je eigen affiliate website. Of via social media.

Je hebt hierbij de keuze uit ontzettend veel producten. Onder meer Bol.com, Amazon en Coolblue werken namelijk mee aan dit online verdienmodel.

Ook bepaal je volledig zelf op welke manier je aan de slag gaat met affiliate marketing. Ongeacht waar je voor kiest, hoef je géén investering te doen.

Je hoeft alleen maar je eigen website op te zetten en veel tijd te investeren. Qua startkapitaal is maximaal €20 voor het eerste jaar al voldoende!

Het leuke van affiliate marketing is dat dit online verdienmodel geen grenzen kent. Verdien je na bijvoorbeeld een half jaar €500 met je affiliate website per maand?

Door op de juiste manier met je website aan de slag te gaan, kun je dit zeker vertienvoudigen. Of nog meer zelfs.

Wil je graag met affiliate marketing beginnen? Ons advies is dan om eerst de beste affiliate marketing cursus te volgen.

Met deze cursus doe je alle kennis op en krijg je inzichten in succesvolle affiliate marketing projecten. Dat heb je wellicht nodig om geïnspireerd te raken.

Manier 2: YouTube kanaal starten

Wil je online geld verdienen zonder een investering te doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een eigen YouTube kanaal te starten.

Je hoeft de filmpjes die je op je YouTube kanaal plaatst, niet eens meer zelf te filmen. Je kunt namelijk gebruik maken van allerlei stock videobeelden.

Dit vraagt enige originaliteit, maar je hebt hier dus sowieso geen investering voor nodig.

Heb je toevallig al een videocamera of een relatief nieuwe smartphone? Dan kun je prima met dat apparaat de YouTube filmpjes opnemen.

Het editen van deze beelden is ook gratis, waardoor je voor dit verdienmodel geen investeringen hoeft te doen.

Als je YouTube kanaal eenmaal groeit, stroomt het geld op verschillende manieren binnen. Dát is één van de grootste voordelen van geld verdienen met YouTube.

Manier 3: Online cursus verkopen

Heb je over een bepaald onderwerp bovengemiddeld veel kennis? Dan kun je die kennis inzetten voor het maken van een online cursus. Hier heb je zelf geen geld nodig. Je hoeft alleen maar tijd te investeren in het maken van de cursus.

Als je de cursus eenmaal gemaakt hebt, hoef je ‘m alleen nog maar te verkopen. Als je dit enigszins creatief doet, hoef je ook hier geen geld aan uit te geven. Onder aan de streep is het dus mogelijk om gratis een cursus te maken én te verkopen.

Verkoop je uiteindelijk je cursus? Dan geniet je van een passief inkomen. Je verdient hier immers geld mee, zonder dat je op dat moment arbeid hoeft te leveren.

De totale verdiensten lopen bij een succesvolle cursus ongekend hoog op.

Manier 4: Freelancen

Online geld verdienen doe je tegenwoordig prima als freelancer. Zeker als je specifieke kennis hebt, is er veel vraag naar je diensten. Daarmee kun je dus prima online geld verdienen zonder een investering te doen.

Je hoeft alleen maar in contact met de juiste opdrachtgevers te komen. Aangezien het internet geen grenzen kent, heb je hier meer dan voldoende mogelijkheden voor. Zorg dat je creatief bent. Zorg dat je over veelgevraagde skills betreft.

Tot slot zorg moet je ervoor zorgen dat je echt kwaliteit levert. Zonder enige investering doen, kun je hiermee een onbezorgd leven leiden!

Manier 5: Geld verdienen met social media

Eerder bespraken we al dat je geld met je eigen YouTube kanaal kunt starten. Je kunt echter ook je pijlen op andere social media kanalen richten.

Goede voorbeelden hiervan zijn Instagram, Facebook en TikTok. Via deze kanalen ligt de wereld echt aan je voeten.

Voor deze kanalen hoef je bovendien geen investering te doen. Zorg er alleen voor dat je over de juiste kennis beschikt. Deze kennis heb je nodig om uiteindelijk als social media freelancer op te vallen.

Overigens hoef je niet per sé te freelancen. Je kunt ook met je eigen projecten via social media aan de slag gaan. In dat geval ben je helemaal eigen baas en kun je veel geld verdienen. Zonder investering te hebben gedaan.

Manier 6: E-book verkopen

We opperden eerder al het idee om een online cursus te verkopen. Dat is op zich prima te doen, maar voor sommige mensen is het volgen van een cursus net iets teveel van het goede.

Mogelijk is het daarom voor jou verstandiger om een e-book te verkopen. De drempel om een e-book te kopen, is voor veel mensen net iets lager.

Ook hiervoor geldt dat je geen investering hoeft te doen. Het enige dat je moet doen, is het schrijven en opstellen van het e-book.

Dit kost zeker enige tijd, maar kan na verloop van tijd een mooie passieve inkomstenbron opleveren.

Je kunt bovendien alle kanten op wat betreft een e-book. Ga goed na over welke onderwerpen jij veel kennis hebt en schrijf over dat onderwerp een e-book.

Promoot dit online en verdien vervolgens het nodige geld. Zonder dat je hier dus een investering voor hoeft te doen.

Manier 7: Content creatie

Ben je goed in het maken van prachtige video’s? Heb je een vlotte schrijfstijl? Of beschik je over specifieke kennis?

Zolang je over specifieke kennis beschikt, kun je met content creatie aan de slag gaan. Dit kun je voor je eigen projecten doen, maar óók voor betaalde klanten.

Voor content creatie hoef je geen enkele investering te doen. Het enige dat je moet doen, is op zoek naar klanten te gaan. Daar heb je, door de vele digitale mogelijkheden, voldoende opties voor. Als je eenmaal content voor je klanten creëert, heb je weinig omkijken naar zaken.

In eerste instantie hoef je dus óók geen investering te doen om content te creëren voor je klanten. Ongeacht om wat voor content het precies gaat.

Manier 8: Klantenservice

Ben je goed in het communiceren met mensen? Dan kun je ook je diensten als klantenservice manager aanbieden.

Je kunt meerdere bedrijven tegelijkertijd als klant hebben, waardoor je niet van één partij afhankelijk bent. Het mooie van klantenservice is dat hier altijd vraag naar is.

Je kunt dit bovendien op meerdere manieren invullen. Je kunt alles handmatig doen, maar je kunt ook gebruik van de nieuwste technologieën maken.

Voor al dit moois hoef je bovendien geen investering te doen. Als je klantenservice aan bedrijven aan gaat bieden, moet je alleen betrouwbaar overkomen.

Dat vinden bedrijven het belangrijkste als zij hun klantenservice uit gaan besteden.

Manier 9: Foto’s verkopen

Vind je het leuk om met je fotocamera op pad te gaan? Heb je al een prachtige bibliotheek van eigen gemaakte foto’s? Dan kun je prima deze foto’s via het internet verkopen. Hier hoef je geen investering voor te doen, behalve een bepaalde tijdsinvestering.

Je eigen foto’s verkopen kan ontzettend veel werk opleveren. Je kunt immers via een website aan Shutterstock aan mensen over de gehele wereld je foto’s verkopen.

Dit kan dus een behoorlijke stroom van passief geld opleveren. Daarvoor hoef je dus géén investering te doen. Je hebt alleen je fotocamera en voldoende tijd nodig.

Manier 10: Software maken en/of testen

In de huidige wereld is veel vraag naar goede softwaresystemen. Heb jij de skills om zelf software te maken? Of kun je bestaande softwaresystemen erg goed testen? Dan biedt dit veel mogelijkheden. Je kunt namelijk in dat geval prima zelf software maken en/of testen.

Hier is een ongekend grote vraag naar. Bovendien hoef je voor dit online verdienmodel geen investering te doen. Je hebt alleen maar de juiste kennis nodig.

Vervolgens is het een kwestie van je diensten aan de juiste partijen aanbieden. Voordat je het doorhebt, verdien je op een mooie manier online geld.

Online geld verdienen zonder investeren: is dit écht mogelijk?

Ja, dit is echt mogelijk. Je hebt hier een goed online verdienmodel, voldoende geduld en discipline voor nodig. Verwacht niet dat het geld direct naar je toe komt rollen.

Verwacht wel dat je veel geld kunt verdienen, puur door doorzettingsvermogen op te brengen. Veel succes (en plezier) met het online geld verdienen zonder een investering te doen!