Social Media Fortuin – Review & Ervaring

social media fortuin review ervaringen

Met affiliate marketing beginnen, kun je op veel manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld met je eigen affiliate website aan de slag gaan, maar ook met affiliate marketing via social media.

Spreekt dat laatste je (meer) aan? Dan is mogelijk de Social Media Fortuin cursus mogelijk interessant voor je.

In deze Social Media Fortuin review vertellen wij of deze cursus daadwerkelijk een aanrader is!

Wat is Social Media Fortuin precies?

Social Media Fortuin is een cursus gericht op social media. Je leert met deze cursus hoe je een social media account op kunt zetten en kunt laten groeien.

Volgens de ontwikkelaars is het zélfs mogelijk om al op de eerste dag hier geld mee te verdienen.

Net zoals elke moderne cursus is dit een online videocursus. Dit betekent dat je als cursist alleen maar video’s hoeft te bekijken.

Het is hierdoor lekker interactief en je blijft hierdoor ook betrokken bij de cursus. Dat heeft de ontwikkelaar sowieso goed voor elkaar.


Wat heeft deze cursus met affiliate marketing te maken?

Hedendaags kun je affiliate marketing op verschillende manieren toepassen. Met je eigen website, eigen webshop en via social media zijn hier enkele voorbeelden van. Dat is dan ook hetgeen dat deze cursus met affiliate marketing te maken heeft.

Met deze cursus leer je alles basisprincipes over het verdienen van geld met social media. Deze basiskennis kun je vervolgens ook voor je affiliate business inzetten.

Door wie is Social Media Fortuin ontwikkeld?

Bij veel online cursussen is direct duidelijk wie de ontwikkelaar is. Dat is bij Social Media Fortuin echter een ander verhaal. Op de website van deze cursus vind je bijvoorbeeld nergens een naam van de ontwikkelaar.

We hebben uiteindelijk wel kunnen vinden wie deze cursus ontwikkeld heeft: Bas. Hij is naar eigen zeggen een succesvolle online ondernemer.

Dit is, volgens hem, te danken aan de gouden formule die hij ontwikkeld heeft. Met deze gouden formule heeft hij zelf ontzettend veel geld verdiend met social media.

Is dit ergens te verifiëren? Nee, dat is niet het geval. Dat is uiteraard jammer, net zoals dat het aan transparantie ontbreekt. Het is niet helemaal duidelijk wie Bas is.

Ook is het niet duidelijk wat Bas heeft gedaan. Een terechte vraag hierbij is ook of Bas überhaupt wel bestaat. Wij zijn hier niet volledig overtuigd van.

Hoe is de Social Media Fortuin cursus opgebouwd?

Zoals eerder in deze Social Media Fortuin review al aangegeven, is dit een online videocursus. De ontwikkelaar heeft hierbij voor een vrij uitgebreide opbouw gekozen.

Dat blijkt onder meer uit onderstaande opsomming van aanwezige modules:

 • Module 1: €5000,- In 1 Maand Als Affiliate Stappenplan
 • Module 2: Social Media Profiel Mastery
 • Module 3: TikTok Mastery
 • Module 4: Instagram Mastery
 • Module 5: YouTube Mastery
 • Module 6: Facebook Mastery
 • Module 7: Pinterest Mastery
 • Module 8: Snapchat Mastery
 • Module 9: X Mastery
 • Module 10: LinkedIn Mastery
 • Module 11: Krachtige Marketing
 • Module 12: Social Media Affiliate Mindset
 • Module 13: Opschalen Naar €10.000,- Per Maand en Uitbesteden

Bij deze modules vallen meerdere zaken ons op. Ten eerste valt module 12 op; in deze module zoomt Bas in op het affiliate marketing aspect.

Hij vertelt hierbij onder meer welke mindset je nodig hebt. Want, als je even denkt snel rijk te worden, is affiliate marketing niet het juiste online verdienmodel voor je.

Ten tweede vallen de vele social media kanalen op. Bas heeft voor de verschillende kanalen allemaal een eigen module ontwikkeld. Zo leer je in module 4 meer over Instagram en in module 8 meer over Snapchat.

Ten derde valt op dat deze cursus ontzettend actueel is. Dit blijkt onder meer uit de focus op TikTok en het feit dat Twitter in deze cursus al ‘X’ heet.

Dit doet ons vermoeden dat Bas deze cursus regelmatig een update geeft. Dat zien wij uiteraard graag.

Focus op affiliate marketing

De focus binnen de Social Media Fortuin cursus ligt sowieso op affiliate marketing. Dit blijkt in ieder geval duidelijk als je de website van deze cursus bekijkt.

Op de website wordt onder andere besproken wat social media affiliate marketing is. Ook geeft Bas aan wat de voordelen zijn van deze vorm van online geld verdienen.

Wat leer je precies met deze cursus?

Met deze cursus ga je eigenlijk drie verschillende dingen leren:

 • Je gaat leren hoe je een social media account op kunt zetten. Bas heeft dit naar al eigen zeggen al ontzettend vaak gedaan, waardoor hij precies weet wat wel en niet werkt. Die opgedane kennis deelt hij graag met je in zijn uitgebreide cursus.
 • Je gaat leren hoe je je social media account uitbouwt. Om geld met social media te verdienen, heb je een groot en populair social media account nodig. Hoe je zo’n account opbouwt, vertelt Bas je ook maar al te graag in deze uitgebreide cursus.
 • Je gaat leren hoe je minimaal €5.000 per maand kunt verdienen. Bas verdient naar eigen zeggen zonder enige moeite €5.000 per maand. Hoe hij dit voor elkaar gekregen heeft, doet hij in deze cursus uitgebreid uit de doeken. Daarbij vertelt hij je ook nog hoe je dit op kunt schalen naar maar liefst €10.000 per maand.

Bonussen bij de Social Media Fortuin Cursus

Eerder in deze Social Media Fortuin review heb je al kennisgemaakt met de verschillende modules. Het blijft echter niet alleen bij die modules.

Je krijgt ook nog toegang tot 4 exclusieve bonussen:

 • 365 dagen Social Content. Met deze bonus krijg je kant-en-klare contentideeën aangereikt.
 • Snelle Resultaten Hacks. Met deze bonus krijg je toegang tot speciale trucs, waarmee je razendsnel de eerste resultaten kunt behalen.
 • DM Sales Templates. In deze bonus vind je interessante social media sales scripts. Deze scripts hebben volgens Bas een bewezen werking.
 • Netwerk en persoonlijke coaching. Bij deze cursus krijg je ook nog persoonlijke coaching vanuit Bas aangereikt. Tevens krijg je toegang tot de online community.

Wat zijn de ervaringen met de Social Media Fortuin cursus?

Om deze Social Media Fortuin review te kunnen schrijven, hebben wij deze cursus uiteraard nadrukkelijk bestudeerd.

Onze ervaringen delen we graag met je in deze review. Eerst kijken we echter naar de ervaringen van andere cursisten.

Volgens Bas is zijn cursus behoorlijk populair. Dat is echter twijfelachtig, aangezien er online weinig ervaringen te vinden zijn.

Wel vind je her en der screenshots terug van de verdiensten van cursisten. Maar, deze screenshots zijn uiteraard niet te verifiëren. Het is goed mogelijk dat dit compleet andere verdiensten zijn.

Het is hierdoor lastig om iets over de ervaringen van andere cursisten te zeggen. Wél kunnen wij onze ervaringen met je delen. Dat doen we graag hieronder.

De cursus gaat niet de diepte in

Op het gebied van affiliate marketing gaat deze cursus niet de diepte in. Mocht je als beginnende affiliate marketeer meer over social media affiliate marketing willen weten, is dit op zich geen probleem.

Mocht je nu met affiliate marketing beginnen, is dit dus wel een interessante cursus.

Ben je echter al langere tijd met affiliate marketing bezig? Dan heb je niet al te veel aan deze cursus.

De cursus biedt allerlei basisinformatie, maar gaat nergens echt de diepte in. Juist verdiepende kennis heb je wel nodig als je al een affiliate marketeer bent.

Het aanbod is weinig transparant

Wij zetten ook onze vraagtekens bij het aanbod van deze cursus. Tevens zetten wij onze vraagtekens bij de manier van marketing voeren van Bas.

Tot op de dag van vandaag weten wij niet precies wie Bas is. Ook weten wij niet wat Bas te bieden heeft en welke ervaringen hij bijvoorbeeld heeft.

Wij hadden daarom liever veel meer transparantie gezien. Kies je voor bijvoorbeeld de beste affiliate marketing cursus? Dan weet je precies wie deze cursus ontwikkeld heeft.

Je weet ook precies wat diegene te bieden heeft en wat zijn ervaringen zijn. Dat is zeer wenselijk en kan Bas zeker het nodige van leren.

Social media affiliate marketing is niet duurzaam

Voor de beginnende affiliate marketeer is dit op zich een goede cursus. Je leert hier immers de belangrijkste basisprincipes mee.

Ook zijn wij ervan overtuigd dat je met deze basisprincipes direct aan de slag kunt gaan bij social media affiliate marketing.

Bij deze vorm van affiliate marketing zetten wij echter meerdere vraagtekens:

 • Dit is geen duurzame variant van affiliate marketing. Kies je voor een eigen affiliate website? Dan kun je tot in de oneindigheid blijven bouwen aan deze website. Dat is bij social media affiliate marketing een ander verhaal. Hierbij ben je veel meer afhankelijk van de waan van de dag.
 • Je bent afhankelijk van de social media kanalen. Bij een eigen affiliate website heb je alle touwtjes in eigen handen. Dat is bij social media affiliate marketing echter een ander verhaal. Is één van de kanalen het niet eens met jouw social media account? Dan kan je account direct geblokkeerd worden. Je ziet daardoor je inkomsten direct opdrogen.
 • Het is moeilijker op te schalen. Als je eenmaal een succesvolle affiliate website hebt, kun je dit eenvoudig opschalen. Je hebt in dat geval immers goud in handen, waarmee je nog meer succesvolle affiliate websites op kunt bouwen. Dat is bij social media affiliate marketing een ander verhaal. Je kunt een account namelijk lastig opschalen.

Is de Social Media Fortuin cursus een aanrader?

Ja en nee. Voor de beginnende affiliate marketeer is dit een goede cursus. Je leert hiermee de basisprincipes van social media affiliate marketing, waardoor je snel kunt bepalen of dit wel of niet een online verdienmodel voor jou is.

Voor de ervaren affiliate marketeer heeft deze cursus weinig tot geen meerwaarde. Het ontbreekt namelijk aan diepgang, terwijl dit ook niet het meest duurzame voorbeeld van affiliate marketing is.

Als je op termijn echt wilt knallen, heb je ‘normale’ affiliate websites nodig. Die kun je duurzaam opschalen, waardoor je een flink vermogen op kunt bouwen!

Als je dus een duurzamer en beter alternatief wilt, start dan met Affiliate Marketing Mastery.

Heb jij toch je zinnen gezet op affiliate marketing middels socials? Klik dan hieronder voor de kortingspagina.