Succes met affiliate marketing: Review (Nicole van Roekel)

succes met affiliate marketing review nicole van roekel

Om met affiliate marketing te starten, heb je voldoende kennis nodig. Het is verstandig om hiervoor een goede affiliate cursus te volgen.

Is de Succes met affiliate marketing cursus van Nicole van Roekel in dat geval een aanrader?

Je leest het in deze uitgebreide review. In deze review zoomen wij volledig in op de cursus én op Nicole van Roekel.

Wat is de Succes met affiliate marketing cursus?

De Succes met affiliate marketing cursus is een videocursus van Nicole van Roekel. Met deze cursus richt zij zich op alle beginnende affiliate marketeers.

Zij deelt graag haar kennis, tips en adviezen met deze steeds groter wordende groep.

De cursus is volledig online te volgen. Je meldt je voor de cursus aan, je krijgt de inloggegevens en je kunt direct met de eerste lessen aan de slag gaan.

Aan de gehele opzet is in ieder geval te merken dat Nicole van Roekel een ervaren marketeer is. De cursus is online immers goed vindbaar en de cursus is technisch gezien dik in orde.

Wie is Nicole van Roekel?

Nicole van Roekel is eigenlijk een duizendpoot. Zij staat aan het roer van een eigen financiën platform, verhuurt zich aan andere bedrijven en is ook nog een affiliate marketeer.

Feit is dat zij door de jaren heen veel kennis opgedaan heeft. Dát heeft ze vooral voor elkaar gekregen door ‘gewoon’ aan de slag te gaan.

Zo heeft zij haar marketing skills voor talloze bedrijven in kunnen zetten. De kennis die ze dáár mee opgedaan heeft, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze ook een succesvolle affiliate marketeer is geworden.

Wat Nicole erg sterk doet, is transparant zijn. Ze staat bijvoorbeeld op de website Succesmetaffiliatemarketing.nl met naam en foto prominent op de voorgrond. Ook heeft zij op haar website video’s gezet waarin ze zelf aan het woord is.

Dit straalt, wat ons betreft, veel vertrouwen uit. Iets waar het bij andere affiliate marketing cursussen toch wel aan ontbreekt.

Een ander opvallend punt is dat Nicole een vrouw is.

Waarom dit opvallend is?

Omdat er relatief weinig vrouwen actief zijn in de wereld van affiliate marketing. Ga maar eens na hoeveel vrouwelijke affiliate marketeers je kent.

Ga ook maar eens na hoeveel mannelijke affiliate marketeers je kent. Dit verschil is waarschijnlijk erg groot.

Als vrouw laat Nicole van Roekel sowieso een frisse wind door deze wereld waaien!

Hoe is de Succes met affiliate marketing cursus opgebouwd?

Zoals eerder in deze Succes met affiliate marketing review al gesteld, is dit een videocursus. Je hoeft dus alleen maar video’s te bekijken. Ondertussen kun je uiteraard prima notities voor jezelf maken.

In totaal bestaat deze cursus uit 4 modules. Deze modules zijn onderverdeeld in 12 verschillende lessen. Deze lessen worden aangevuld met handige tips en handleidingen.

Het gaat hierbij om de volgende 4 modules:

  • Module 1: wat is affiliate marketing? In deze eerste algemene module krijg je meer informatie over affiliate marketing. Als je al enige ervaring met affiliate marketing hebt, is deze module eigenlijk overbodig. Maar, Nicole van Roekel laat wel een paar voorbeelden van haar eigen affiliate projecten zien. Dat is wat ons betreft wel een groot voordeel.
  • Module 2: Affiliate netwerken. In deze tweede module richt Nicole zich op de verschillende affiliate netwerken. Ze bespreekt tussen welke netwerken je kunt kiezen en hoe je je bij deze netwerken aanmeldt. Wil je met affiliate marketing beginnen? Dan is dit een leerzame module.
  • Module 3: Affiliate website bouwen. Hoe moet je een goed onderwerp bedenken en hoe bouw je vervolgens je affiliate website? Op die twee vragen geeft Nicole van Roekel in deze derde module het uitgebreide antwoord. In deze module ligt de focus ook nog op de beste content en handige plugins.
  • Module 4: Affiliate website optimaliseren. Als je de eerste 3 modules doorlopen hebt, heb je de basis van de website staan. In deze vierde module leer je vervolgens hoe je je website kunt optimaliseren. Dat heb je absoluut nodig om uiteindelijk de gewenste resultaten te kunnen behalen.

Voor wie is de Succes met affiliate marketing cursus geschikt?

Nicole richt zich, naar eigen zeggen, op een brede groep. Dat komt onder meer doordat zij zich richt op mensen die reeds kennis hebben van bepaalde onderwerpen.

Het gaat volgens Nicole om de onderwerpen zoekmachine optimalisatie, tekstschrijven, online marketing en website bouwen.

Heb je zelf al enige kennis over deze onderwerpen? Dan is volgens Nicole de Succes met affiliate marketing cursus ook voor jou geschikt.

Wat zijn de pluspunten van de Succes met affiliate marketing cursus?

Nicole van Roekel laat in de wereld van affiliate marketing een frisse wind waaien. Enerzijds doordat zij ene vrouw is en anderzijds doordat zij met op zich een goede cursus is gekomen.

Met deze cursus doe je alle noodzakelijke informatie over affiliate marketing op. Maar, het is jammer genoeg wel veelal oppervlakkige informatie.

Nicole gaat nergens echt de diepte in. Dat kan ook niet, aangezien de cursus ‘slechts’ 12 lessen telt.

De gehele opbouw en technische kant van de cursus is dik in orde. De cursus kent een logische opbouw en is ontzettend makkelijk te volgen. Nicole heeft voor een juiste online omgeving gezorgd. Het is hierdoor zonder moeite mogelijk om deze cursus (snel) van A tot Z te doorlopen.

Tot slot zijn wij over de prijsstelling te spreken. Sommige affiliate marketeers vragen wel 1500 euro voor hun cursus, maar daar doet Nicole van Roekel niet aan mee.

Zij vraagt voor de Succes met affiliate marketing slechts €99. Dat is op zich een prima prijskaartje. Met name als je twijfelt of affiliate marketing iets voor jou is, is de investering van 100 euro prima te rechtvaardigen.

Wat zijn de minpunten van de Succes met affiliate marketing cursus?

Mogelijk had je het al aan zien komen, maar je moet bij de Succes met affiliate marketing cursus met de nodige minpunten rekening houden.

Gaat niet de diepte in

De Succes met affiliate marketing cursus gaat absoluut niet de diepte in. Je leert alle basisprincipes over affiliate marketing, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Zonde, aangezien je informatie over die basisprincipes ook gewoon gratis op internet kunt vinden.

Het zou fijner zijn geweest als de cursus veel dieper op de materie in zou zijn gegaan. Graag hadden we bijvoorbeeld een uitgebreide case study gezien.

In de Succes met affiliate marketing cursus moet je het echter met een paar oppervlakkige voorbeelden doen.

Nicole kan zelf niet leven van affiliate marketing

Bij een review van een affiliate marketing cursus kijken we ook kritisch naar de ontwikkelaar. Bij Nicole viel één ding direct op: zij kan zelf niet leven van affiliate marketing.

Ze heeft meerdere websites, maar hiermee kan ze niet haar broek volledig ophouden.

Dat is volgens ons geen goed teken. Als Nicole alles over affiliate marketing zou weten, zou zij hier volledig van kunnen leven. Ze zou in dat geval een onbezorgd en financieel vrij leven kunnen leiden.

Daar lijkt nu geen sprake van te zijn, aangezien ze nog andere dingen moet doen naast haar affiliate websites.

Weinig relevante bonussen

Kies je voor de beste affiliate marketing cursus van dit moment? Dan krijg je bij die cursus de nodige bonussen meegeleverd.

Dat zien we graag, aangezien dergelijke bonussen van grote meerwaarde zijn. Bij de Succes met affiliate marketing cursus valt eigenlijk op dat het aan bonussen ontbreekt.

Je krijgt van Nicole bijvoorbeeld 10% korting op Affiliate Held. Op zich handig, maar dit is niet eens de beste plugin om affiliate producten in te laden.

Een andere bonus is bijvoorbeeld dat je altijd toegang krijgt tot nieuwe updates. Dat klinkt op zich aardig, maar is niet meer dan logisch te noemen.

Wat zeggen andere cursisten over de Succes met affiliate marketing cursus?
Ga je naar de website van de Succes met affiliate marketing cursus?

Dan zie je daar het volgende staan: Meer dan 230 cursisten gingen je al voor.

Dat klinkt op zich aardig. Wij hebben echter nadrukkelijk naar de reviews van die cursisten gekeken. Daar zien wij toch wat bijzondere zaken naar voren komen.

Zo wordt deze cursus goed beoordeeld door Jari Dohmen. Mogelijk heb je deze naam wel eens voorbij zien komen; hij is mede-eigenaar van Affiliate Held.

Hé, dat is dus de plugin waar Nicole 10% korting op heeft geregeld. Is dit mogelijk een dealtje geweest in ruil voor een positieve review? Het lijkt er wel op.

Wij kunnen ons niet voorstellen dat Jari Dohmen echt deze cursus heeft gevolgd. Daar heeft hij al voldoende affiliate marketing kennis voor.

We vinden het daarom lastig om iets over de reviews van andere cursisten te zeggen. Zijn deze reviews wel 100% eerlijk? Dat is iets waar we onze vraagtekens bij zetten. Op Trustpilot vind je in ieder geval meer informatie over deze reviews.

Is de Succes met affiliate marketing cursus een aanrader?

Onder aan de streep is de Succes met affiliate marketing cursus geen aanrader. Je leert hier alle basisprincipes van affiliate marketing mee, maar daar blijft het dan ook bij.

Met deze cursus ga je niet echt de diepte in. Met name als je al wat affiliate kennis/ervaring hebt, heb je dus niks aan deze cursus.

Daarnaast vinden wij het opvallend dat Nicole zelf niet super succesvol met affiliate marketing is. Is zij daarom wel de aangewezen persoon om een cursus te ontwikkelen? Je kunt hier inderdaad je vraagtekens bij zetten.

In plaats van de Succes met affiliate marketing cursus raden wij je daarom het volgende aan: