5 dingen die je kunt verkopen om geld te verdienen

snel verkopen om geld te verdienen

Wil je online geld verdienen? Daar heb je tal van mogelijkheden voor in deze digitale maatschappij.

Eén van de beste opties is toch wel om via het internet dingen te verkopen. Hier kun je een stabiele en ontzettend lucratieve business mee opbouwen.

Maar, wat kan ik verkopen om geld te verdienen? Dat is één van de meest gestelde vragen door mensen die overwegen om dingen via het internet te verkopen.

Nou, het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden. Wij vertellen je namelijk alles over de 5 beste dingen die je kunt verkopen om geld te verdienen.

1. Zelfgemaakte producten

Ben je in staat om prachtige producten zelf te maken? Dan is het uiterst interessant om deze producten zelf te maken en via je eigen webshop te verkopen.

Dit is niet alleen ontzettend leuk, maar kan je ook nog eens veel geld opleveren.

Het verkopen van zelfgemaakte producten geeft ook nog een voldaan gevoel. Weet je veel van je zelfgemaakte producten te verkopen? Dan geeft dit je een voldaan gevoel.

Tegelijkertijd zie je het geld binnenstromen, met name als je een mooi bedrag voor de zelfgemaakte producten kunt vragen.

Bij zelfgemaakte producten moet je wel met een paar zaken rekening houden:

 • Je producten moeten mogelijk aan eisen voldoen. Verkoop je producten die bijvoorbeeld voor baby’s of kinderen geschikt zijn? Of verkoop je bijvoorbeeld voedingsmiddelen die je zelf maakt? In al deze zaken heb je met specifieke eisen te maken. Je kunt deze producten bijvoorbeeld niet zonder vergunning of certificaten verkopen. Verdiep je hier even goed in.
 • Je draagt de volledige verantwoordelijkheid. Voor alle producten die je zelf maakt en verkoopt, draag je de volledige verantwoordelijkheid. Dit houdt in dat je aansprakelijk gesteld kan worden voor het product. Of voor schade die door het betreffende product veroorzaakt wordt.

2. Producten inkopen en verkopen

Zie je het niet zitten om zelf producten te maken? Of heb je hier niet de handigheid c.q. de tijd voor? Dan kun je uiteraard ook als een echte ondernemer aan de slag gaan.

Daarmee bedoelen we het volgende: producten inkopen en weer tegen een hogere prijs verkopen.

Op dit gebied heb je zo ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt immers uit miljoenen producten kiezen. Ook kun je uit ontelbaar mogelijkheden kiezen om de producten eventueel te personaliseren.

Zo kun je bijvoorbeeld je productnaam of logo op de producten laten bedrukken.

Dit is, wat ons betreft, één van de beste mogelijkheden om dingen te verkopen. Je kunt hier namelijk echt een serieuze en grote business mee opzetten.

Heb je eenmaal een groot merk opgebouwd? Dan willen mogelijk andere merken met je samenwerken.

Als je met je eigen webshop gaat starten, heb je wel een startkapitaal nodig. Je moet immers eerst je website laten bouwen. Ook moet je je eerste voorraad inkopen.

Uiteraard brengt dit ook de nodige risico’s met zich mee. Zo loop je het risico dat je je producten helemaal niet verkoopt.

Of dat je je producten tegen een veel lagere prijs moet verkopen dan je oorspronkelijk van plan was.

Feit is wel dat je hier ontzettend veel geld mee kunt verdienen. Niet alleen met de verkoop van je producten, maar ook het opbouwen van je eigen merk.

Groeit je merk door de jaren hard? Dan is het zelfs mogelijk om je merk – en webshop – aan een grotere partij te verkopen. Mogelijk verkrijg je hiermee zelfs volledige financiële vrijheid!

3. Online cursus verkopen

Wil je graag dingen verkopen om geld te verdienen? Dan hoef je niet altijd je pijlen op fysieke producten te richten. Nee, het is momenteel ook super interessant om online producten te verkopen.

Het beste voorbeeld hiervan is een online cursus verkopen. Bij een online cursus verkopen geniet je van ontzettend veel voordelen:

 • Je loopt weinig tot geen risico. Zo hoef je geen dure voorraad in te slaan en deze voorraad ergens te bewaren. Nee, het enige dat je moet doen, is de cursus te ontwikkelen. Word je cursus uiteindelijk niet verkocht? Dan is dat jammer van de tijd die je hierin gestoken hebt, maar je loopt verder geen financieel risico.
 • Je kunt vrij eenvoudig een online cursus verkopen. Dankzij de technologische ontwikkelingen is het vrij eenvoudig om een online cursus te verkopen. Zo kun je je cursus via social media promoten en verkopen, maar ook via tal van andere kanalen. De mogelijkheden zijn op dit gebied al met al héél groot.
 • Je kunt je kennis delen. Een ander groot voordeel is dat je je kennis kunt delen. Als je een online cursus gaat maken, moet deze cursus uiteraard wel iets te bieden hebben. Dit houdt in dat je niet over elk willekeurig onderwerp een keuze kunt maken. Ga voor een onderwerp waar je alles over weet en deel vervolgens je kennis.
 • Je hebt met weinig kosten te maken. Ga je je online cursus verkopen? Dan heb je mogelijk alleen met wat hosting- en marketingkosten te maken. Verder hoef je geen kosten te maken, terwijl dit bij bijvoorbeeld een normale webshop dus een volledig ander verhaal is. Dit maakt het des te interessanter om een online cursus te verkopen.

Is het verkopen van een online cursus voor iedereen weggelegd? Nee, dat is allerminst het geval.

Zo moet je cursus wel écht iets te bieden hebben. Ook moet je weten hoe je een online cursus moet maken, op moet bouwen en aan de man moet zien te brengen.

Maar, de technologische ontwikkelingen bieden op dit gebied gelukkig uitkomst.

4. Tweedehands producten verkopen

Als je online geld wilt verdienen, kun je dit ook met tweedehands producten doen. Heb je bijvoorbeeld je gehele kledingkast volhangen met kleding die je eigenlijk toch nooit draagt?

Dan is het verstandig om te profiteren van de mogelijkheden van Vinted. Dit is een online platform waarop je eenvoudig tweedehands kleding kunt verkopen.

Of heb je thuis veel andere tweedehands producten liggen? Die kun je wellicht via Marktplaats verkopen.

Je kunt er zelfs voor kiezen om zelf tweedehands producten van andere mensen in te kopen. Die producten kun je vervolgens tegen een hogere prijs inkopen.

Met tweedehands producten kun je veel geld verdienen. Dit is zeker het geval als het om vrij zeldzame of gewilde producten gaat. Onderschat daarom de potentie van tweedehands producten zéker niet!

5. E-book verkopen

Eerder in dit artikel heb je al kennisgemaakt met het verkopen van een online cursus. Een andere optie die je hebt, is om een e-book te verkopen.

Dit doe je eigenlijk vrij eenvoudig:

 • Schrijf een e-book. Kies hierbij voor een onderwerp waar je van alles over weet. Ga uiteraard ook goed na of er wel vraag is naar een e-book over het betreffende onderwerp. Als er geen vraag naar is, is het zonde om hier je tijd aan te besteden.
 • Maak het e-book op. Als je het e-book volledig geschreven hebt, kun je met online software het e-book fraai opmaken. Denk hierbij aan de opmaak van de pagina’s, maar ook van de voorkant van het e-book.
 • Zet het ebook online. Als je het e-book ook opgemaakt hebt, kun je ‘m volledig online zetten. Doe dit uiteraard in een beveiligde omgeving, zodat niemand je e-book kan stelen of in kan zien.
 • Verkoop het e-book. Je hoeft nu nog maar één ding te doen: het e-book te verkopen. Dit kun je vrij eenvoudig via het internet en via social media doen. Het succes dat je hiermee gaat behalen, is uiteraard van jezelf afhankelijk. Ook het onderwerp van het e-book speelt hier een essentiële rol bij.

Een groot voordeel van het verkopen van een e-book is het gebrek aan risico. Je hoeft bijvoorbeeld niet al te veel kosten te maken. Ook hoef je geen dure voorraad in te kopen en op te bergen.

Tegelijkertijd kun je met het verkopen van een e-book veel geld verdienen. Vraag je bijvoorbeeld een bedrag van €15 voor je e-book? Weet je vervolgens per dag 10 keer het e-book te verkopen?

Dan verdien je dus eenvoudig €150 per dag. Zonder dat je hier nog specifieke arbeid voor hoeft te leveren.

Wat kan ik verkopen om geld te verdienen; de beste tips!

Wat kan ik verkopen om geld te verdienen? Het is een vraag die door meer en meer mensen gesteld wordt. Logisch ook, omdat veel mensen niet meer van 9 tot 5 willen werken.

Het is gelukkig mogelijk om op meerdere manieren geld te verdienen. De soorten producten die je kunt verkopen, hebben we hierboven al besproken. Graag voorzien wij je ook nog van een paar tips:

 • Ga goed na waar je een passie voor hebt. Als je ergens met een volledige passie aan werkt, uit zich dit in veel betere resultaten. Je hebt er immers dan verstand van en je bent gemotiveerd om er een succes van te maken. Ga daarom heel goed na waar je precies een passie voor hebt.
 • Houd rekening met de risico’s. Bij het verkopen van producten loop je eigenlijk altijd risico. De mate van deze risico’s is wel per soort product verschillend. Houd daarom rekening met de risico’s en verdiep je hier goed in.
 • Maak een financiële berekening voor jezelf. Wij raden je ook aan om op voorhand een financiële berekening te maken. Dit is vooral van belang als je bijvoorbeeld producten in gaat kopen en weer gaat verkopen.
 • Reken je niet direct rijk. Het is zeker mogelijk om veel geld te verdienen met het verkopen van producten. Tegelijkertijd heb je met veel concurrentie te maken en is er geen garantie op succes. Je moet daarom hard werken én met een goed idee op de proppen komen!